S-a inventat medicamentul care combate prostia

0
630
media_139124738609866500Oamenii de știință au dezvoltat un medicament cu ajutorul căruia oamenii îşi pot îmbunătăţi abilitățile cognitive, adică luarea deciziilor, flexibilitatea, memoria și creativitatea. Pilula, despre care se spune că poate vindeca prostia, a fost creată de o echipă de cercetători de la Universităţile Harvard şi Oxford.

Iniţial, medicamentul a fost conceput pentru persoanele cu narcolepsie, dar s-a constatat că Modafinilul îmbunătățește şi capacitatea intelectuală. Potrivit presei britanice, câțiva studenți l-au încercat deja, în ajun de examene.

Cercetătorii au analizat efectele Modafinil în perioada 1990-2014, iar efectul îmbunătăţirii abilităţilor cognitive ale participanţilor la studii a fost de necontestat.

Cele mai mari îmbunătățiri s-au înregistrat în cazul în care se impunea luarea unei decizii responsabile sau planificarea unor sarcini. Persoanele care au luat Modafinil au demonstrat o gândire mult mai flexibilă și creativă.

Deși 70% dintre participanţi nu au înregistrat niciun efect secundar după ce au luat acest medicament, au fost voluntari care au acuzat insomnie, dureri de cap și dureri abdominale. Trebuie spus însă, că cercetătorii au constat că și cei cărora li s-a administrat un placebo au avut aceleași plângeri.

Nu se ştie încă dacă efectul Modafinilului este de lungă durată și cât de mult poate fi luată pilula pentru a deveni mai inteligenţi.

Pe de altă parte, comisiile de etică se întreabă dacă este normal să fie acceptat un medicament pentru îmbunătățirea abilităților cognitive ale oamenilor care nu au defecte cognitive sau boli. Pentru unele persoane, aceasta este o înșelătorie pentru a trece mai ușor examenele.

Cu toate acestea, medicamentul este destul de popular în Marea Britanie. Unii dintre studenţii de la Universitatea Oxford au beneficiat de efectele sale.

Oamenii de ştiinţă atrag atenția că deşi a fost creată pastila pentru îmbunătățirea abilităților cognitive, acest lucru poate fi făcut în mod tradițional, adică prin citirea cărților, prin gândire, învăţare și comunicare.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/medicamente-placebo/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here