S-a inventat un aparat care ar putea să citească visele

0
288

despre-viseOamenii de ştiinţă americani au creat un scanner atât de puternic încât atunci când scanează creierul uman, acesta poate detecta şi reconstrui feţele persoanelor la care se gândesc subiecţii, notează duminică Daily Mail.

Cercetătorii cred că din moment ce acest aparat poate extrage imagini din creier, în viitor ar putea fi folosit pentru reconstruirea amintirilor oamenilor şi pentru a obţine imaginea criminalilor din mintea martorilor.

Aparatul are potenţialul de a ne citi visele în timp ce dormim, extrăgând imaginile din creier şi arătându-le pe un ecran, cercetătorii efectuând deja un experiment prin care s-au reconstruit chipurile persoanelor la care se gândeau persoanele conectate la aparat.

Oamenii de ştiinţă doresc să folosească aceeaşi tehnologie pentru a reconstrui imagini din memoria oamenilor, şi de ce nu, din imaginaţia acestora.

Alan Cowen, neurolog la Universitatea din California, Berkley a afirmat: „metoda noastră produce reconstrucţii neurale ale feţelor surprinzător de precise. Acest fapt reprezintă o tehnică nouă şi promiţătoare de a investiga percepţia feţelor, dar sugerează, de asemenea, căi de reconstituire a experienţelor vizuale din alte momente – inclusiv vise, amintiri sau imaginaţie”.

 Sursa: epochtimes-romania.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here