S-au descoperit snack-uri vechi de 250 de ani | FOTO

0
266

0214_snacksuri

Arheologii germani au descoperit snack-uri vechi de 250 de ani, în orașul bavarez Regensburg, infomează DPA

“Vă pot garanta că este vorba de cel mai vechi covrig descoperit vreodată”, a declarat Silvia Codreanu-Windauer, de la Biroul pentru Conservarea Monumentelor din Landul Bavaria.

Arheologii care efectuau săpături la un sit din centrul orașului au dezgropat rămășițele carbonizate ale unor chifle, a unui covrig și a unui croissant din secolul al XVIII-lea.

“Descoperirea este ceva special, deoarece reprezintă o frântură din viața de zi cu zi”, a declarat primarul orașului Regensburg, Joachim Wolbergs.

Archeologists find old bread in Regensburg

 

Site-ul din Piața Dunării este de mai mulți ani sursa unor importante descoperiri arheologice. Aici a fost descoperită o casă de lemn a cărei vechime a fost aproximată la 1.200 ani, un loc de execuție din perioada medievală și o pasarelă de lemn, de la începutul Evului Mediu, care ducea spre Dunăre, reltează Agerpres, citând DPA.

Archeologists find old bread in Regensburg

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here