Să deblocăm misterioasa și puternica ”inteligență secundară” ascunsă în spatele conștientului

0
109

Subconștientul este considerat de mulți oameni de știință și psihologi drept o umbră a adevăratei minți conștiente.

blue_beamPentru a afla mai multe despre semnificația subconștientului nostru, un grup de oameni de știință au folosit niște metode destul de controversate cu scopul de a dezvălui misterele din mintea umană.

Se poate spune că interesul pentru subconștient a început de la Sigmund Freud, cunoscut drept părintele fondator al psihanalizei.

Subconștientul include instinctele noastre biologice de bază, în timp ce noi suntem pe deplin conștienți de ceea ce se intâmplă in mintea conștientă, nu realizăm informațiile ce sunt stocate de subconștient.

Deci, chiar dacă credeți că sunteți total conștienți de ceea ce faceți și ceea ce se întâmplă în jurul vostru există un număr de activități zilnice, de care creierul se ocupă fărムa implica conștientul.

Mulți oameni cred că au un control deplin asupra minții lor, dar se înșală, afirmă Dr.Ron Rensink, profesor de informatică și psihologie la University of British Columbia (UBC).

Adevărul este că procesăm mii de sarcini mentale și fizice în fiecare zi.

Drept exemplu Dr. Rensink menționează condusul: în multe cazuri trecem prin situații periculoase gândindu-ne doar la ce dorim să servim la cină. Ajungem acasă și ne amintim puține lucruri despre călătorie.

Ca și domeniu de cercetare, subconștientul este incă o necunoscută precum aisbergul care, în mare parte se află sub suprafața apei” spune profesorul Rensik și colegii săi. “Una dintre cele mai mari provocări, cred eu, este că trebuie se dezvoltăm mai multe tehnici de investigare a subconștientului”.

Cu acest scop, Dr.Rensik și colega sa, cercetătoarea Hélène Gauchou au finalizat un studiu în care au folosit table Ouija.

Lucrarea lor de cercetare publicată în numărul din iunie a revistei “Concience and Cognition” demonstrează nu numai puterea intelectuală situată dincolo de conștiința noastră, ci reprezintă și un progres important în identificarea modului de accesare și studiu a subconștientului uman.

Ei au descoperit că, atunci când au cerut oamenilor să răspundă la întrebări, pe care ei credeau că nu le știu, au dat răspunsuri în mod semnificativ mai bune (precizie de 65%) atunci când auƒrăspuns cu”da” sau “nu” cu ajutorul unei table Ouija comparativ cu răspunsul verbal (precizie de 50%), iar atunci când participanții au crezut că știu răspunsurile, ambele tipuri de răspunsuri au fost identice.

Participanții la studiu au fost legați la ochi, așezați în perechi și instruiți să urmeze instrucțiunile tablelor Ouija. Totuși, când întrebările erau adresate aceștia erau instruiți să ridice mâna de pe tablele Ouija. Studiul a declanșat acțiuni ideo-motoare, efect realizat prin mici mișcări musculare generate inconștient, precum se întâmplă în timpul șofatului.

Aceste constatări surprinzătoare sugerează o puternică ‘inteligență secundară”, situată dincolo de mintea noastră conștientă, ce poate fi accesată în condiții adecvate.

Este posibil să credem că nu știm răspunsul în mod conștient dar de fapt avem acest răspuns chiar acolo, în subconștientul nostru. Poate l-am auzit la radio, dar nu i-am acordat atenție.

Sursa: MessageToEagle.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here