Să descoperim un…T-Rex erbivor!

T-Rex erbivor -Cum arată?

0
145

dinozaurT-Rex erbivor -Cum arată?

T-Rex erbivor -Oamenii de ştiinţă au descoperit în Chile un dinozaur care se aseamănă foarte bine cu Tyrannosaurus Rex.

Potrivit http://www.sciencedaily.com/, asemănarea provine de la identificarea unui craniu disproporţionat de mic faţă de trup, şi mâini mai scurte, cu câte două degete.

Se poate pune în discuție doar o singură diferențiere: era erbivor

T-Rex erbivor –Chilesaurus diegosuarezi are trăsături preluate de la mai multe specii de dinozaur. Dacă din faţă acesta ar putea fi confundat cu un Tyrannosaurus Rex, din spate el se aseamănă mai mult cu dinozaurii erbivori, cu gâtul lung. Din estimările cercetătorilor, Chilesaurus ar fi trăit în urmă cu aproximativ 145 de milioane de ani.

De altfel, cea mai mare parte din dieta acestui dinozaur ar fi fost alcătuită din plante

T-Rex erbivor -Fosila a fost descoperită de un copil de şapte ani, Diego Suarez. Aflându-se în acea regiune împreună cu părinții săi (geologii chiliani Manuel Suarez și Rita de la Cruz). Acesta a descoperit fosila în timp ce el și sora lui Macarena căutau pietre decorative.

Părinții săi studiau pietrele din regiunea Patagoniei Chiliane, iar scopul călătoriei lor era înțelegerea modului de formare a munților Anzi.

T-Rex erbivor -Datorită combinațiilor neobișnuite de caractere ale tezaurului, s-a crezut inițial că Diego a descoperit mai multe specii. Cu toate acestea, din momentul în care tânărul a anunțat evenimentul. Foarte multe exemplare de tip Chilesaurus au fost scoase la lumină. Printre marile descoperiri s-au numărat și patru schelete complete – o premieră pentru perioada Jurasică din Chile. Astfel, s-a demonstrat că acest dinozaur a combinat cu certitudine o varietate de trăsături anatomice unice.

Cele mai multe dintre exemplare erau de mărimea unui curcan

T-Rex erbivor -Dar unele oase izolate arată că dimensiunea maximă a unui Chilesaurus a fost de aproximativ trei metri lungime.

Paleontologii chilieni și argentinieni din cadrul Universității din Birmingham, împreună cu părinții lui Diego, au studiat aceste schelete. Iar apoi au publicat concluziile integrale în revista Nature din data de 27 aprilie.

Pe lista altor caracteristici identificate în cadrul diferitelor grupuri de dinozauri de tip Chilesaurus

T-Rex erbivor -Se află și membrele anterioare robuste similare cu cele ale theropodurilor jurasice, printre care se numără și specia Allosaurus. Mâinile acestora erau prevăzute cu două degete contondente, spre deosebire de ghearele ascuțite ale colegilor Theropod Velociraptor.

Diferitele părți ale corpului speciei Chilesaurus au fost adaptate în funcție de un anumit regim alimentar

T-Rex erbivor -Și mod specific de viață, care este similar cu a altor grupuri de dinozauri. Ca urmare a acestor obiceiuri similare, diferite regiuni ale corpului acestei specii au evoluat în mod asemănător. Cu a altor grupuri de dinozauri, fenomen care poartă numele de convergență evolutivă.

Chilesaurus reprezintă unul dintre cazurile cele mai extreme de evoluție convergentă de tip mozaic înregistrată în istorie

T-Rex erbivor -De exemplu, dinții sunt foarte asemănători cu ai dinozaurilor primitivi, cu gâtul lung. Deoarece aceștia au fost selectați pe parcursul a milioane de ani. Ca urmare a unei diete similare între aceste două linii de dinozauri.

“Chilesaurus poate fi considerat un dinozaur de tip ˈPlatypusˈ

T-Rex erbivor -Deoarece diferite părți ale corpului său se aseamănă cu ale altor grupuri de dinozauri, totul datorită evoluției convergente mozaice.

Acest procedeu presupune că o regiune sau mai multe regiuni ale unui organism se aseamănă cu alte specii neînrudite. Chilesaurus oferă un bun exemplu referitor la modalitatea de funcționare a evoluției în timp.

Acesta este catalogat unul dintre cele mai interesante cazuri de evoluție convergentă

Care a fost documentat temeinic”, a menționat Martín Ezcurra, cercetator al Facultății de Geografie . Știinta Mediului și a Pământului, din cadrul Universității din Birmingham.

Acestea fiind spuse, Chilesaurus este considerat a fi un dinozaur ciudat care mănâncă plante și care este găsit doat în Chile. Cu toate acestea, descoperirea recentă a oaselor și scheletelor demonstrează în mod clar că acesta a fost de departe. Cel mai grăitor dinozaur din sud-vestul Patagoniei, de acum 145 milioane de ani.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here