Să fim înțelegători față de neputința omenească

0
109

images24Cinstiți părinți, iubiți frați și iubiți credincioși, iată-mă din nou aici. Și când vin aici știu unde vin. Vin între oameni care mă așteaptă, vin între oameni care mă doresc, vin între oameni care mă cinstesc.

Vin între oameni care sunt bucuroși de prezența mea, vin între oameni care mă caută, vin între oameni care sunt bucuroși că sunt împreună cu ei și ar vrea să fiu și altă dată, nu numai o dată pe an, numai că nu se poate mai mult.

Eu, cu darul lui Dumnezeu, am ajuns aproape la 80 de ani. Și, ajungând la 80 de ani, cu darul lui Dumnezeu am împlinit 55 de ani de viață mânăstirească la Sâmbăta unde m-am așezat în 1953 și am început al 56-lea an de viață la mânăstire. Și bineînțeles că am rosturile mele acolo unde m-a așezat Dumnezeu, am rosturile mele acolo unde sunt știut de oameni.

Am rosturile mele pentru mânăstire și pentru cei ce vin la mânăstire. Totuși am făcut în așa fel încât în fiecare an, de vreme îndelungată, să fiu aici. Și de fiecare dată am venit cu cât am realizat în viață, cu cât am adunat pentru mine și pentru alții, am venit cu dorința de a înmulți binele și bucuria.

Am venit cu dorința de a lăsa gânduri bune pentru gânduri bune, lumini de gând, gânduri care duc către lumină, gânduri care duc spre cer, gânduri de la care așteptăm să se îmbunătăţească viața noastră, gânduri care au rostul de a ne înnobila.

Tare mult doresc eu ca oamenii să fie mai buni, tare mult îmi doresc eu ca oamenii să fie mai curați, tare mult îmi doresc ca oamenii să fie fericiți din legătura cu Dumnezeu, tare mult doresc ca cei cu care vin în legătură să se cunoască că au ajuns în legătură cu mine, tare mult doresc să preamărim cu toții pe Dumnezeu.

„Gânduri care duc spre lumină”, Arhimandrit Teofil Părăian

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here