Să gustăm fericirea

0
103

Fericirea de durată vine dinăuntru

Dacă obții ceea ce dorești, aceasta te poate face fericit numai în măsura în care erai deja fericit. Când faci ceva bun și când înveți ceva nou poți să devii mai puternic în măsura în care te credeai deja încrezător în tine. Iubirea față de alții poate fi obținută în măsura în care deja te iubești pe tine. Pacea, armonia și momentul de destindere în viață pot fi găsite numai în măsura în care ești deja destins și împăcat. Lumea exterioară poate să ne aducă valuri de iubire, bucurie, putere și pace numai când simțim toate acestea în interiorul nostru.

Succesul material poate să te facă fericit numai dacă ești deja fericit

Când ești deja fericit, ceea ce obții în viață îți îngăduie să simți aceasta. E ca și cum ai sta confortabil într-o baie caldă. Dacă stai într-adevăr liniștit, după un timp nu vei mai simți căldura. Dacă te miști puțin și te agiți, vei începe să simți din nou valuri de căldură. Pentru a simți căldura, sunt necesare 2 condiții: să te afli în apă caldă și să faci ceva în mișcare. În mod asemănător pentru a simți valuri de fericire în viață, trebuie să fim deja fericiți și apo să simțim valurile stârnite de faptul că am obținut ceea ce doream. Dacă suntem deja fericiți, nu e nevoie de un succes material enorm pentru a genera încântătoare valuri de bucurie. Dacă ești cufundat într-o baie de putere și încrederea ta interioară, mișcându-te pur și simplu vei simți valuri de încredere. Când stai într-o baie de dragoste și pace, mișcările tale îți vor aduce valuri de dragoste și pace. Pe de altă parte, dacă te simți nefericit, lipsit de dragoste, nesigur sau neliniștit, mișcările tale zilnice îți vor aduce valuri de nefericire, dezamăgire și suferință. Indiferent cât de victorios ești în a obține ceea ce dorești, aceasta îți va aduce numai mizerie și neliniște.

Adevărata cauză a nefericirii

Când reușita exterioară ne lasă nefericiți, tragem concluzia că sursa nefericirii noastre este că nu avem lucrul pe care-l dorim peste ceea ce avem. Este ușor să facem această greșeală. De cele mai multe ori, când suntem nefericiți dorim ceva anume. În mod firesc tragem concluzia că suntem nefericiți din cauză că nu avem ceea ce dorim. Această concluzie este incorectă. Când obții mai mult succes personal descoperi că a dori mai mult și a nu obține nu este cauza nefericirii. În schimb, a dori mai mult creează sentimente pozitive cum sunt pasiunea, încrederea, hotărârea, curajul, emoția, entuziasmul, credința, aprecierea, dragostea, etc. A dori mai mult nu este cauza nefericirii. Dorința sau voința de mai mult este în natura sufletului, minții, inimii și simțurilor. Sufletul dorește întotdeuna să fie mai mult și să știe mai mult; inima tânjește întotdeuna să iubească mai mult și să aibă mai mult, iar simțurile vor să se bucure de mai mult. Dacă suntem sinceri cu noi înșine, totdeuna vom dori mai mult. (…..) A dori mai mult și a avea mai puțin nu este cauza nefericirii noastre. Nefericirea este pur și simplu lipsa bucuriei interioare și n-are nimic de-a face cu starea noastră exterioară. Cauza adevăratei nefericiri este absența bucuriei.

Nefericirea este asemănătoare cu întunericul. El este absența luminii. Soluția pentru a alunga întunericul este pur și simplu să aprinzi lumina. Nefericirea noastră se micșorează dacă învățăm să aprindem lumina în noi înșine! Când suntem conectați la propria noastră natură, ne simțim în mod automat fericiți.

Adevărata noastră natură este deja iubitoare, veselă, încrezătoare și liniștită. Pentru a găsi fericirea, trebuie să începem o călătorie interioară ca să ne regăsim și să ne reamintim de fapt cine suntem. Privind în interiorul nostru, vom descoperi că bucuria, dragostea, puterea și liniștea pe care le căutăm sunt deja acolo. Aceste calități îl alcătuiesc pe cel ce suntem noi deja.

Extras din „Cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai” – Un ghid practic și spiritual pentru succesul personal, scris de  John Gray, tradus de Ion Aramă  

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here