Să înțelegem argila

0
265

ArgilaArgila, graţie naturii sale coloidale unice similară cu cea a proteinei, este un puternic produs anti-îmbătrânire, care încetineşte procesele normale de îmbătrânire ale corpului.

Numeroase specii de plante au condus la tot atâtea tipuri de argilă!

În cremele tradiţionale de faţă pentru combaterea ridurilor, se foloseşte ca incredient activ colagenul, o proteină animală. Argila, deşi nu este o proteină, efectuează o acţiune similară.

Cum poate o substanţă ca şi argila, să aibă roluri foarte diferite şi să poată acţiona atât de eficient în diferite afecţiuni şi asupra petelor? Care este motivul?

Dacă se face o cercetare privind natura antroposofică asupra genezei acesteia, se descoperă că argila, chiar dacă azi face parte din lumea mineralelor, nu a avut de fapt o origine minerală ci una vegetală. Într-un trecut foarte îndepărtat, s-a născut un embrion ce conţinea în interior tot ceea ce mai târziu a devenit regnul vegetal. Din acest embrion  s-a desprins o parte care a dat curs unui proces de scleroză (întărire patologică a ţesuturilor) şi ce a generat naşterea întregii lumi a argilei.

Putem presupune că pe pământ, datorită acestui eveniment special, există în prezent tot atâtea tipuri de argilă câte specii vegetale; numeroase specii de plante au condus la tot atâtea tipuri de argilă! Urmând firul nostru putem crede că argila conţine în ea toate acele forţe de natură cosmetică şi terapeutică prezente în întreaga lume a plantelor. Dacă vom investiga pentru a înţelege ce rol joacă pentru plante, animale, oameni şi planetă, vom descoperi că fără argilă regnurile naturale, omul şi planeta nu ar mai fi ceea ce sunt.

Există o relaţie strânsă la nivel terapeutic, a celor şapte metale conţinute de ar­gila verde, cele şapte planete şi cele şapte organe ale corpului uman.

În natură, forţele argilei ţin împreună lumea mineralelor. Acţiune cu caracter obligatoriu, reglează creşterea plantelor în spaţiu; acţiune structurantă, sunt o sursă importantă de minerale; acţiune hrănitoare, sunt un antidot împotriva otrăvurilor pentru animale şi om; acţiune protectoare, încetinesc procesul de îmbătrânire al organismului uman; acţiune anti-îmbătrânire, sunt o parte importantă a sistemului imunitar al pământului văzut ca un organism viu -acţiune preventivă.

Acţiunea polivalentă a argilei este legată nu numai de rezistenţa plastică şi de starea coloidală a proteinelor. Este legata si de prezenţa celor şapte metale, legate de cele şapte planete; legate şi ele la rândul lor de cele şapte organe ale corpului uman. Pe scurt, există o relaţie strânsă la nivel terapeutic, a celor şapte metale conţinute de ar­gila verde, cele şapte planete şi cele şapte organe ale corpului uman. O asemenea acţiune polivalentă poate fi înţeleasă dacă se sesizează legăturile dintre argilă, cele şapte metale, cele şapte planete şi şapte organe în conformitate cu învăţăturile ştiinţei spirituale şi ho­meopatice.

Am spus deja că forţele care acţiunează în argilă sunt forţe de natură solară. Acestea o păstrează într-o stare plastică, astfel încât acţiunea sa benefică se îndreaptă în special spre organe, sistem endocrin si metabolism.

Glandele ca tiroida sau timusul şi organele ca fi­catul, rinichii, splina etc. au o textură moale. Acestea încă mai conţin forţe de căldură şi formează partea tânără a corpului nostru, spre deosebire de schelet, rigid şi dur, care este în schimb partea veche a corpului nostru.

În corpul nostru întregul proces de creştere şi metabolismul sunt strâns legate de organe, iar argila, acţionând asupra lor, ne reglează activitatea.

În om, cosmosul acţionează din interior, prin intermediul organelor, iar în natură acţionează din exterior, prin intermediul planetelor.

Este bine cunoscut – din experienţa medicală homeopatică – faptul că un ficat hiperactiv se regularizează luând staniu diluat în mod corespunzător şi injectat, o inimă tulburată se poate calma prin administrarea de aur diluat şi potenţat, adică în formă homeopată; insuficienţa renală este atenuată de ad­ministrarea cuprului, care este, de asemenea, diluat şi potenţat.

Metalele în formă homeopatică au o acţiune specifică pentru echilibrarea trupurilor noastre prin stimularea sau inhibarea funcţiei, după caz. Omul, datorită evoluţiei sale cosmice unice, poartă în sine, metamorfozat în mod corespunzător, întregul univers. Acesta din urmă acţionează în el din interior, prin organe. Din acest motiv el nu este supus influenţelor întregului cosmos. Asa se întâmplă cu plantele şi animalele asupra cărora forţele cosmice acţionează din exterior. Chiar şi forţele diferitelor planete cum ar fi Saturn, Marte, Jupiter, Venus, Mercur, Luna, Soarele acţionează asupra omului în principal din interior spre exterior şi invers asupra naturii. În om, cosmosul acţionează din interior, prin intermediul organelor, iar în natură acţionează din exterior, prin intermediul planetelor.

Această particularitate pune fiinţa umană pe un plan foarte special, comparativ cu plantele, animalele sau mineralele.

De exemplu, forţele lunare acţionează asupra noastră prin creier şi aparatul genital;  forţele lui Marte acţinează prin vezica biliară iar cele ale lui Mercur prin plămâni.

Argila verde conţine şapte metale în cantităţi mici putând reglementa activitatea acestor organe.

Când se bea argilă este ca şi cum cineva şi-ar asuma un pre­parat homeopatic din aceste metale. Pregătirea argilei aerate (ventilată sau fină) pentru uz oral este un fel de preparare homeopatică; amestecarea cu o lingură în apă este o formă de bază de potenţare.

Ceea ce acţionează în argilă nu se bazează atât de mult pe masa materiei, ci pe calitatea materiei în sine. Când se bea argila aerată este ca şi cum ea aduce în in­teriorul nostru un mesaj cosmic. Şi baia cu argilă aduce pe pielea noastră aşa-zisele forţe planetare. Aici se află polivalenţa de acţiune a argilei.

 ”Manualul argilei”, Giuseppe Ferraro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here