”Să ne grăbim a veni la Domnul cu toată recunoștința”

0
96

recunostinta„Cereți și vi se va da.” (Matei 7,7)

Domnul nu ne cere să avem multe cunoștințe, îi trebuie doar iubirea noastră. Ar vrea să-I destăinuim tot ce avem pe inimă, ca și propriei noastre mame. Suntem preocupați de soarta cuiva, am vrea să intervenim pentru el undeva. Să nu ne adresăm decât Domnului, să-I cerem ajutor pentru oricine, rugându-L să-Și reverse harul Său și El și-l va revărsa din belșug asupra celor ce ne sunt dragi.

Să-I spunem Domnului despre acei săraci, pe care am vrea să-I ajutăm și care se zbat în lipsuri; despre cei aflați în suferință, care au nevoie de alinare, despre cei îndepărtați, pe care am vrea să-I aducem la El, despre cei care ne-au întors spatele, cu care am vrea să ne împăcăm. Să-I destăinuim și dorințele noastre, să-I înfățișăm grijile noastre, greutățile, aspirațiile; să-I dezvăluim păcatele, neajunsurile, slăbiciunile și să ni le recunoaștem. Ne va da vindecare.

Ce caută sufletul nostru astăzi? Ce ne preocupă? Pe toate să I le aducem înainte, să ne încredințăm mâinilor Sale, pentru ca prin El să se facă totul. Ni se iscă în inimă vreo supărare sau vreun simțământ de dușmănie? Să ne rugăm și ne vom schimba, inima ni se va înnoi, va deveni iertătoare. În locul răutății va apărea iubirea. Ne înspăimântă viitorul? Să venim la Domnul, Cel ce știe și vede tot și nu ne va părăsi nicicând. Va fi lângă noi în tot locul în care ne paște primejdia. Ni s-a întâmplat vreodată o bucurie la care nu ne așteptam? Ne-a zâmbit soarta? Să ne grăbim a veni la Domnul cu toată recunoștința, fiindcă tot ce ne vine de la El ne vine, de El sunt prevăzute toate.

Să alergăm la Domnul în fiecare zi, deschizându-ne inima și vom primi de la iubitorul nostru Părinte ceresc binecuvântare, îndurare, putere pentru a ne trăi ziua cu convingerea apropierii de El și a ajutorului pe care ni-l dă.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here