Să ne grăbim sub acoperământul părintesc

0
70

acoperamantCel ce locuiește întru ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălășlui. Va zice Domnului: „Sprijinitorul meu ești și scăparea mea; Dumnezeul meu, și voi nădăjdui spre Dânsul.” (Psalmi 90, 1-2)

Milostivul Domn primește cu drag pe oricine vine la El. Unii ca niște sărăntoci, se opresc în pragul casei Lui și se străduie să-și umple coșul doar cu firimituri, și nici pe ei nu-i lasă să plece cu mâna goală. Alții se mulțumesc să fie slugi: trăiesc în casa Lui, se străduie să-I împlinească voia, au legătură cu El, dar după ce își termină lucrul ce le-a fost dat nu rămân să se odihnească în casa Lui, ci pleacă la treburile lor.

Sunt, în sfârșit, și copii lui Dumnezeu; aceștia rămân cu El fără încetare, trăiesc în prezența Lui, sunt întotdeauna în casa Lui, știu ce e în inima Lui, iar Dumnezeu îi spune fiecăruia dintre ei: Fiul Meu, tu ești mereu în Mine, și tot ce este al Meu este și al Tău. Să se întrebe fiecare ce este: cerșetor, slugă sau fiu? Cuvintele psalmului au fost scrise de un om ce petrecea împreună cu Domnul, care și-a găsit în El liniștea, mulțumirea sufletească și acoperământul. Numai cel ce caută va găsi acest acoperământ, harul acesta despre care oricine poate spune: „Va fi al meu, o să-l caut cu râvnă până când o să îl găsesc”, dar o inimă leneșă n-o să găsească vreodată harul. Domnul ne cheamă pe toți la Sine ca pe niște copii ai Săi, ne îmbie cu acoperământul Său și ne dă odihnă sub umbra Sa. Să ne grăbim, deci, a ne adăposti în acest liman sigur de suflarea cea rea a smintelii, de viforul îndoielii, de păcat, de ispită și, rămânând în El, vom afla pace și tihnă sufletelor noastre.

„Fiecare zi, un dar a lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here