CITATE CELEBRE: „Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor.”

0
386
Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor
Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor

Să nu te dai bătut. „Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor.”

CITATE CELEBRE:„Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor.” – Marie Curie

Să nu te dai bătut

Nu mă dau bătută” s-a auzit o voce suavă de copilă, delicată, dar incredibil de hotărâtă. Am zâmbit auzind verdictul fetiței care se căznea să urce într-un topogan. O treabă grea pentru o micuță de doi ani. Si efortul a meritat, privirea ei victorioasă și chicotele de încântare când a alunecat pe topogan nu mai aveau nevoie de cuvinte.

Să nu te dai bătut. Și totuși noi, de câte ori am renunțat, fără să facem un ultim efort, chiar dacă ne-am dorit ceva? De câte ori ne-am lăsat dezarmați? De câte ori ne-am mințit că nu merită? Uneori chiar merită să lupți, chiar și cu morile de vânt! Să nu te dai bătut, satisfacția sufletească este atunci un premiu pentru care ai muncit!

Să nu te dai bătut. Uneori, așadar, așa cum zice Marie Curie, este vital să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor.

Pe de altă parte, chiar dacă entuziasmul te cuprinde, fă apel și la rațiune. Căci așa cum spun bătrânii, “nu tot ce zboară se mănâncă”.

Pune în balanță argumentele pro și pe cele contra și învață să renunți la ceea ce nu contează cu adevărat. Fă alegerea corectă pentru tine. Pentru că până la urmă ceea ce este important este timpul pe care îl investești în ce te împlinește și te definește ca om.

Ana Grama