Să trăim în pace

0
112

pace„Iar inima și sufletul mulțimii celor ce au crezut erau una.” (Faptele Apostolilor 4, 32)

Ar trebui să ne întoarcem mai des cu gândul la vremurile dintâi ale creștinismului, când toată viața Mântuitorului nostru era încă proaspătă în amintirea oamenilor. Din nefericire, ea s-a șters prea repede din memorie, iar duhul unirii și dragostei, care domnea în rândul primilor următori ai lui Hristos, s-a evaporat!Acum suntem foarte departe de a fi una cu inima și cu sufletul. Tocmai problemele de credință nasc cel mai des vrajbă și certuri între cei ce ar trebui să se unească într-o singură credință de obște, atotcuprinzătoare, atotacoperitoare.

Părăsind acest pământ, Mântuitorul le-a lăsat ucenicilor Săi această poruncă sfântă: Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă (Ioan 14, 27), a spus El, și te apucă groaza când te gândești cât de puțini creștini s-au priceput să o păzească! Chiar dacă se întâmplă să întâlnim păreri cu care nu putem fi de acord, să ne  străduim totuși să păstrăm întotdeauna duhul blândeții, singurul prin care putem învinge.

Cu puterea Duhului Sfânt, curățindu-vă sufletele… spre nefățarnică iubire de frați, iubiți-vă unii pe alții (I Petru 1, 22). Roada sădirii în inimă a adevărului lui Hristos este dragostea. Credința în Hristos și învățătura Lui ar trebui nu să ne dezbine, ci să ne împace, să sălășluiască în noi dragoste nefățarnică și frățească, fiindcă Hristos este adevărul cel viu și veșnic, care învie sufletul mort al omului, care rămâne mereu același, care nu încetează să dea viață tuturor celor cu care vine în atingere: Drept aceea, să urmărim cele ale păcii și cele ale zidirii unuia de către altul (Romani 14, 19).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” –Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here