Să vorbim despre… leacuri naturale!

0
158

Cura cu ţelină (rădăcină)

telinaŢelina conţine: vitaminele A, B şi C, minerale şi metaloizi, magneziu, mangan, fier, iod, cupru, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, o esenţă (anhidrida sedanonică), colină, tirozină, acid glutamic.

În uz intern este: aperitiv, stomahic, tonic al sistemului nervos şi general, stimulent al renalelor, remineralizant, răcoritor, depurativ, antiscorbutic, regenerator sanguin, antipaludic, diuretic, antireumatismal, drenor pulmonar şi hepatic, antiseptic, remediu al obezităţii.

În uz extern este cicatrizant, ajută în plăgi, ulcere, cancer, angine, degerături.

Cura cu suc de orz verde

orzSucul de orz verde s-a dovedit a fi un bun medicament, care ajută la vindecarea a peste 70 de boli, printre care enumerăm: afecţiuni oculare, anemie, anorexie, afecţiuni hepatice, afecţiuni cardiace, afecţiuni pulmonare, afecţiuni gastrice şi intestinale, fracturi, afecţiuni nervoase etc.

Preventiv, se poate lua dimineaţa şi seara câte o porţie de suc de orz verde, înainte de masă cu 30 de minute, fiind pentru omul sănătos o sursă energetică ce dă vitalitate.

În cazul unor afecţiuni, bolnavul va lua câte o porţie de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Sucul proaspăt de orz verde se administrează în doze de câte 50 ml suc amestecat cu 150 ml apă de argilă sau suc de mere.

Cura cu suc de anghinare

anghinareSucul se obţine prin mixarea tuberculului de anghinare. Din 4 kg plantă se obţin 1,5 litri suc bogat în minerale alcaline, în special potasiu. Se poate consuma cu suc de morcovi sau îndoit cu apă de argilă. Acest suc este indicat foarte mult diabeticilor.

Cura cu suc de fasole verde

fasoleSe aleg cele mai tinere păstăi, fără bob format, deoarece bobul în stare crudă este toxic pentru organism, se mixează şi se extrage sucul din ele. Este util în tratarea diabetului care apare ca urmare a alimentării în copilărie cu multe paste făinoase, cereale preparate termic, plus consumul de lapte de vacă pasteurizat. Insulina este o substanţă secretată de pancreas care permite organismului să asimileze zaharurile naturale sub formă de combustibil pentru producerea energiei necesare activităţii corpului.

Cura cu suc de ovăz verde

ovazOvăzul constituie o hrană întăritoare şi pentru om. Persoanele care au stomacul deranjat trebuie să treacă de îndată la un regim cu cremă de ovăz. Este un produs la fel de bun şi pentru om şi pentru animale. Planta verde este, în plus, şi un leac preţios. De îndată ce pe tulpina sa începe să dea spicul, se poate beneficia de proprietăţile tonifiante ale aveninei pe care o conţine şi care este un medicament eficient pentru nervi.

Ovăzul se recoltează la fel ca şi grâul, se spală, se mixează şi se îndoieşte cu apă de argilă şi cine doreşte îl poate îndulci cu miere sau cu zahăr inverti.

În agitaţia în care trăim astăzi, acest suc de ovăz verde este o băutură bine venită pentru fiecare. Administrată în cure, ea calmează şi regenerează nervii surmenaţi şi le dă o nouă forţă.

Ovăzul poate fi folosit de îndată ce a ajuns la înălţimea de 45-50 cm, dar cele mai multe virtuţi le are în momentul înfloririi, când boabele sunt lăptoase. Cel care va încerca cura aceasta va constata în scurtă vreme că este mai liniştit şi că timp de un an sistemul său nervos îi va fi recunoscător.

Cura cu suc de andive

andiveAndiva este înrudită cu păpădia şi conţine substanţe asemănătoare. Sucul de andive în amestec cu cel de morcovi, ţelină şi pătrunjel ajută la corectarea vederii. Este indicat ca această combinaţie de sucuri să se ia de 3 ori pe zi în doze de 500 – 1000 ml. Andiva este cea mai bogată resursă naturală în vitamina A după orzul verde. Sucul de andive combinat cu celelalte sucuri menţionate anterior mai ajută în anemie, tulburări funcţionale cardiace, ale ficatului sau ale căilor biliare.

Cura cu suc de măcriş

macrisSucul de măcriş conţine clorofilă, vitamina C, oxilaţi, fosfaţi, fier. Este răcoritor, revitalizant, aperitiv, digestiv, depurativ, diuretic, laxativ, antiscorbutic.

Tinerețe fără Bătrânețe cu Hrană Naturală, Elena Niță Ibrian

Jurnal SpirituaI

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here