Echipa LMK Vaslui, locul IV la Salonul Naţional de Inventică pentru Tineret

0
151

Echipa LMK Vaslui, locul IV la Salonul Naţional de InventicăÎn perioada 20-24 noiembrie, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Vaslui a fost reprezentată la “Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret 2013″, ediţia a XI-a, desfăşurat la Complexul Expoziţional Romexpo, de echipa HGPL a Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, formată din Vlad George şi Burechită Ionuţ Cristian, elevi în clasa a XII-a, alături de alte 32 de echipe de tineri inventatori din țară.

Proiectul prezentat de echipa vasluiană a constat într-un braţ robotic cu două puncte de pivot, care imită structura braţului uman, programat să preia o imagine şi să o redea sub forma unui desen.

Obiectivul principal a fost de a demonstra precizia cu care poate lucra un robot şi aplicabilitatea lui în domeniul industrial. Echipei i-a fost acordat locul IV la categoria Ştiinţe Aplicate.

Experienţa celor doi elevi a fost una inedită. Au avut ocazia să întâlnească mulţi oameni, cărora le-au prezentat proiectul; au făcut schimb de idei cu celelalte echipe, cu care speră să dezvolte noi proiecte.

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here