Salonul „Proinvent” a ajuns la a XII-a ediţie

0
106

castigatori proiventDouă cadre didactice de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof. dr. ing. Cătălin Fetecău şi conf. dr. ing. Felicia Stan, precum şi un fost absolvent al aceleiaşi facultăţi, Claudiu Şovăilă, s-au întors recent cu medalii, de la un salon de inventică desfăşurat în Cluj-Napoca. Organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Proinvent” a ajuns anul acesta la XII-a ediţie.
Invenţia cu care s-au prezentat cele două cadre didactice, un stand pentru simularea procesului de calandrare a materialelor plastice (Brevet de invenţie nr. 122981/ 28.05.2010), a fost recompensată, de un juriu specializat, cu diploma de Excelenţă şi Medalia de Aur.
Claudiu Şovăilă, gălăţeanul care, pentru proiectul său de disertaţie, a proiectat de la zero o imprimantă 3D de dimensiune mai mare decât cele obişnuite, a fost recompensat cu o Diplomă de Excelenţă şi cu Medalia Proinvent. „Ceea ce a apreciat juriul a fost inovaţia mea adusă la sistemul de antrenare a filamentului pentru imprimanta 3 D”, explică tânărul Claudiu Şovăilă, onorat de distincţia care îi confirmă faptul că este unul dintre pionierii imprimantei 3D din România.

Sursa: viata-libera.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here