Salzburg: „artă, cultură și distracţie pe schiuri”

0
96

Aflându-ne în plin sezon de iarnă, fiecare dintre noi și-a făcut deja planuri de vacanță și intenționează să poposească într-un loc sau altul. Dacă nu ați planificat însă nimic și ați lăsat totul pe ultima sută de metri, vă recomandăm să alegeți Salzburg, ca destinație de vacanță.

Salzburg„Atunci când frumosul oraş baroc este acoperit de un start alb strălucitor de zăpadă, vizitatorii parcă pătrund într-un cadru de basm. Obiective turistice renumite în întreaga lume, pieţe de Crăciun tradiţionale, concerte specifice perioadei de Advent, dar şi staţiuni de schi excepţionale, ademenesc aici vizitatori din întreaga lume. În Salzburg se contopește perfect cultura cu vacanța la schi!”, se arată se http://www.austria.info.

Numit orașul lui Mozart, Salzburg „este unul dintre orasele care iți atrag atenția.

Este un orășel micuț aflat la aproximativ 2,5 – 3 ore de mers cu trenul față de Viena. Dacă sunteti la prima vizită, atunci trebuie sa vă documentați puțin despre oraș, pentru că are multe de oferit. Puteți alege să vizitați casa în care s-a născut Mozart, cetatea orașului, zona istorică, palatul și grădinile Mirabell, casa în care a locuit Mozart (alta decât cea în care s-a născut) sau castelul Hellbrunn”, se arată pe site-ul http://www.razvanpascu.ro.

Perioada sărbătorilor de iarnă este propice pentru o mini-vacanță în acest ținut; oriunde ai arunca privirea se înconjoară o atmosferă de basm.

Un punct turistic excepțional îl constituie Târgurile de Crăciun din Salzburg, acestea scoțând în relief o calitate înaltă a serviciilor și o organizare riguroasă.

Conform informațiilor relatate pe site-ul menționat, anul acesta Târgul de Crăciun Cristkindlmarket a fost deschis până pe data de 26 decembrie 2014. Dacă l-ați ratat atunci nu trebuie să disperati! Târgul se organizează de zeci de ani, deci și la anul aveți ocazia să îl vizitați.

Potrivit http://www.wikitravel.org, Salzburg este al patrulea oraş ca mărime din Austria, situat în apropiere de granița cu Germania şi este o destinaţie turistică minunată după Viena. Oraşul este construit în stilul baroc şi este oraşul nativ a compozitorului Mozart. Avea o populaţie de aproximativ 148,000 de locuitori în 2005.

Încă nu s-a încheiat sezonul rece… Asadar, puteți să luați în considerare și această destinație ca punct al vacanței dumneavoastră. Ofertele nu contenesc să apară.

Consultantul marketing turistic, Răzvan Pascu informeză că prețurile încep de la 109 euro/persoană. In aceasta suma puteți beneficia de un sejur cu 2 nopți de cazare cu mic dejun plus cardul Salzburg; card pentru 48 de ore cu intrare liberă la toate obiectivele turistice și utilizare gratuită a transportului în comun.

Mai mult decât atât, la o distanță de 50 km sud de Salzburg se află Flachau/SkiAmade, cel mai mare domeniu schiabil din Austria. In perioada decembrie-martie există autobuzele gratuite care pleacă zilnic din Piața Mirabell; perla skiului din Austria poate fi foarte  ușor accesibilă orice turist care dorește să-și înfrumusețeze vacanța de iarnă.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here