Șampon natural din bicarbonat de sodiu

0
3483

bicarbonatFiecare dintre noi ne dorim să avem o podoabă capilară bogată și sănătoasă, motiv pentru care facem apel la tot felul de trucuri și modalități de întreținere. Dar, nu foarte multe persoane știu că menținerea unui fir de păr mătăsos și sănătos presupune utilizarea unor produse ce conțin fie substanțe toxice, fie ingrediente care dăunează.

De foarte multe ori, suntem foarte încântați atunci când mergem la magazin, iar produsele care ne fac cu ochiul și de cele mai multe ori le achiziționăm garantează un păr curat, strălucitor, voluminos și des.  Dar, din păcate nu ne sunt aduse la cunoștință și aspecte mai puțin favorabile, cum ar fi utilizarea anumitor ingrediente cum ar fi: sulfați, parabeni și alte chimicale provenite din culoare și parfum.

Ideea  preparării  propriilor produse de îngrijire a părului devine atractivă.

Șamponul  natural din bicarbonat de sodiu pare a fi un produs preparat încasă ce își îndeplinește rolul de protector al scalpului cu eficiență și eficacitate.

Rețeta după care se fabrică acest preparat natural este foarte simplă, o lingură de bicarbonat de sodiu și 1-2 căni de apă caldă  fiind singurele îngrediente ce trebuie să ni le procurăm.

Cele două ingrediente amintite mai sus trebuie amestecate într-o sticlă cu pulverizator, apoi trebuie udat părul, iar lichidul obținut se pulverizează pe firul de păr. Apoi se piaptănă părul, se lasă să acționeze 5 minute , se clătește la final cu apă caldă, iar apoi se spală cu un șampon natural.

Excesul de ulei ce se prinde pe scalp ori fulgii de piele se pot elimina prin amestecul a două linguri de bicarbonat cu ½ cană de apă. Pasta obținută se aplică pe scalp și se lasă 15 min să acționeze, apoi se clătește și se spală părul cu șampon.

Spuma cu care fiecare dintre noi este obișnuit nu-și va mai face simțită prezența, dar modul său de funcționare este asemeni unuia din comerț, fără să provoace efecte secundare. După ce se usucă bine părul, se va obține un păr curat, moale și fin. Utilizarea acestui tip de șampon este recomandată la o spălare, la 1-2 săptămâni pentru a preveni uscarea părului.

Printre beneficiile utilizării bicarbonatului de sodiu se numără: este un produs ieftin pentru curățarea părului, particulele abrazive conținute și natura ușor alcalină a bicarbonatului ajută la eliminarea impurităților acidice, a murdăriei acumulate la nivelul scalpului și a excesului de ulei provenit  din secrețiile glandelor sebacee.

Șamponul de bicarbonat de sodiu poate fi utilizat pentru majoritatea tipurilor de păr. Bicarbonatul de sodiu are un PH alcalin foarte mare, de 9.0 care deschide cuticulele și ajută părul să absoarbă mai multă apă și astfel hidratarea să aibă loc cu ușurință.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here