Sănătatea inimii este influențată de fericirea în căsnicie

0
133

Cercetătorii americani susţin că mariajul poate avea un afect negativ asupra sănătăţii inimii oamenilor. De vină ar fi ambivalenţa atitudinii unora faţă de partenerii lor de viaţă.

marriage3“Descoperirea care ne-a intrigat cel mai mult a fost cea care a arătat că în cazul în care ambii parteneri au sentimente ambivalente faţă de celălalt, creşte riscul unei boli de inimă”, spune psihologul Bert Uchino, de la Universitatea din Utah, SUA, conform Fox News.

El spune că sănătatea partenerilor dintr-un mariaj este interdependenţa, şi nu depinde de ceea ce spune sau face unul dintre ei. Ceea ce contează e ce fac ei în căsnicia lor. Specialiştii au studiat 136 de cupluri de oameni căsătoriţi de mult timp, vârsta lor medie fiind de 63 de ani, durata medie a căsniciilor fiind de 36 de ani.

Oamenii au răspuns unor întrebări prin care au descris sentimentele faţă de partenerii lor de viaţă. Aceste răspunsuri au fost transpuse în scoruri negative şi pozitive. 30% dintre oamenii chestionaţi au fost priviţi de parteneri în mod pozitiv, în timp ce 70% au fost priviţi într-o modalitate combinată, care a implicat deopotrivă sentimente pozitive şi negative.

O asemenea atitudine a fost considerată de experţi ambivalentă. În cazul celor care au astfel de sentimente amestecate, sănătatea arterelor şi a inimii lor este afectată.

Oamenii implicaţi în asemenea căsnicii nu se bazează pe sprijinul partenerului de viaţă, ceea ce poate duce la unele probleme de inimă. Din cauza lipsei de sprijin spiritual în căsnicie, ei se confruntă cu situaţii mai stresante, ceea ce le afectează sănătatea. Articolul pe această temă a apărut în revista “Psychological Science”.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here