Săptămâna Climatului: Peste o sută de manifestări

0
96

imageResizeSecretarul general al ONU, Ban Ki-Moon va deschide luni la New York ‘Săptămâna climatului’ (22-28 septembrie), în cadrul căreia vor avea loc mai mult de 100 de manifestări, record absolut pentru acest eveniment internațional anual, ce marchează o schimbare globală în modul în care guvernele, mediul de afaceri și societatea civilă doresc să găsească puncte comune de interes pentru a aborda chestiunile legate de climă într-un mod inteligent, inovator și eficient.

Evenimentele ‘Săptămânii Climatului’, organizată de “The Climate Group”, vor reuni șefi de stat, lideri din domeniul afacerilor și reprezentanți ai societății civile pentru a încuraja combaterea schimbărilor climatice și a discuta despre soluții de reducere a emisiilor de carbon. Pleiada de evenimente de la New York constituie, totodată, spațiul de colaborare pentru toate acțiunile legate de sprijinirea Summitului privind Climatul, ce va avea loc marți, 23 septembrie, la sediul ONU.

Săptămâna Climatului și Summitul ONU privind Climatul vor crea un impuls unic și puternic, care va deschide calea de urmat în cadrul convorbirilor decisive de la Conferința Națiunilor Unite cu privire la Schimările Climatice din 2015, de la Paris, consideră “The Climate Group” pe site-ul său.

“În loc de a întreba dacă ne putem permite să acționăm, ar trebui să ne întrebăm ce ne oprește, cine ne oprește și de ce?” — subliniază Ban Ki-Moon. “Să ne unim forțele pentru a-i respinge pe sceptici și interesele înrădăcinate. Să-i sprijinim pe oamenii de știință, economiști, antreprenori și investitori care-i pot convinge pe liderii guvernamentali și factorii de decizie că acum este momentul pentru acțiune”, a mai îndemnat secretarul general al ONU citat de site-ul organizației “The Climate Group”.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here