Săptămâna Educaţiei Globale la ciclul primar de la CNMV

0
173

Săptămâna Educaţiei GlobaleSăptămâna Educaţiei Globale, a 15-a editie este program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. Anul acesta a demarat cu tema „Adoptă un stil de viaţă durabil! /  Go for a sustainable life style!”.

Educaţia globală cuprinde educaţia pentru dezvoltare, educaţia privind drepturile omului, educaţia interculturală, educaţia pentru pace şi soluţionarea conflictelor, fiind fundamentată pe înţelegerea problemelor fundamentale ale cetăţeniei globale: conştientizarea trăirii într-o lume globalizată şi a rolului nostru ca cetăţeni ai acestei lumi; atitudini de respect pentru diversitate şi abilităţi de comunicare interculturală; înţelegerea cauzelor şi efectelor problemelor majore care afectează lumea; oportunităţi de a concepe şi a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil şi durabil.

Elevii ciclului primar de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au participat în cadrul acestui  proiect. 

Ei au fost parte a activităţilor educative atractive, mobilizatoare, adaptate vârstei şi etapei lor de dezvoltare. Invăţătorii au urmarit cuprinderea unui cât mai mare număr de elevi, beneficiari direcţi dar şi „câştigători”, din prisma obiectivelor educaţionale urmărite şi realizate prin acest proiect. Elevii claselor pregătitoare, I şi a II-a au realizat colaje şi desene pe tema mediilor de viaţă ale animalelor, în cadrul concursului de desene „Din lumea celor care nu cuvântă”.

Elevii mai mari, din clasele a III-a şi a IV-a, au avut ocazia să îşi etaleze talentul literar în cadrul concursului „Ambasadorii sănătăţii”; concursul de creaţie literară a vizat realizarea unor compuneri pornind de la dictonul „Minte sănătoasă în corp sănătos”.

Tot în Săptămâna Educaţiei Globale, în parteneriat cu Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe, elevii mai multor clase au efectuat vizite la muzeu.

Lucrările selectate au intrat în competiţie în cadrul concursului organizat de asociaţia Vadon în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.

Luni, în cadru festiv, elevii ale căror lucrări plastice şi literare au fost premiate şi-au primit modestele, dar cu atât mai valoroasele diplome. Acestea au fost înmânate de coordonatorul proiectului la nivelul ciclului primar, profesoara pentru învăţământ primar Doina Gheorghincă.

Felicitări câştigătorilor, tuturor copiilor şi părinţilor, precum şi învăţătorilor implicaţi în proiect!

Sursa: stiri.covasnamedia.ro

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here