Sărbătoarea zilei – Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora

0
151

10 Septembrie - Muceniţe Minodora, Mitrodora şi NimfodoraPe 10 Septembrie le sarbatorim pe Sfintele Muceniţe Minodora, Mitrodora şi Nimfodora. Ele au trăit în vremea împăratului Galeriu Maximian (305-311), în Bitinia.

Aceste mucenite au fost surori şi s-au retras într-o pustie pentru a se închina deplin lui Hristos. Datorită vieţuirii lor, au primit darul facerii de minuni. Astfel, credincioşii primeau de la ele vindecare pentru diverse neputinte.

Fronton, conducătorul cetăţii, auzind de faptele lor minunate, le-a chemat spre a fi judecate. Văzând cât de frumoase erau, le-a spus că le va duce la curtea imperială ca să le mărite cu nobili. Când a văzut că este refuzat, a torturat-o până la moarte pe Minodora, iar pe surorile ei le-a aruncat în temniţă. După moartea acesteia le-a cerut celor două surori să jertfească idolilor. Mitrodora şi Nimfodora s-au întărit şi mai mult în credinţa lor, când au văzut trupul lipsit de viaţă al Minodorei. Pentru că nu au lepădat credinţa în Hristos, au fost şi ele ucise. După moartea lor, s-a pogorât foc din cer care a adus moartea lui Fronton şi a torţionarilor săi.

Tot pe 10 Septembrie, facem pomenirea:

– Sfântului Mucenic Varipsava;

– Sfintei Pulheria, împărăteasa;

– Sfinţilor Apostoli Apelie, Luca şi Clement;

– Sfântului Petru Mărturisitorul, mitropolitul Niceei.

Mâine, facem pomenirea Sfintei Cuvioase Teodora din Alexandria.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

 

Jurnal Spiritual

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here