Sărbătoarea zilei – Sfinţii Terentie şi Neonila, cu cei şapte fii ai lor (303-305)

0
104

terentie-neonila-CFericiţii Terentie şi Neonila erau soţi creştini de pe vremea marilor prigoane şi au avut şapte fii pe care i-au crescut în dreaptă credinţă. Şi trăind ei în aceeaşi casă se închinau şi slujeau lui Dumnezeu într-ascuns. Pârâţi însă şi duşi la judecată, ei au mărturisit pe Hristos Dumnezeu adevărat şi au defăimat pe idoli. Drept aceea ostaşii îi spânzurară pe lemn, strujindu-i fără milă, apoi stropindu-le cu oţet rănile lor, îi ardeau cu foc. Dar sfinţii se rugau lui Dumnezeu în tăcere, îndemnându-se unul pe altul la mucenicie.

Şi n-a trecut Dumnezeu cu vederea rugăciunile lor, că îngerii nevăzuţi, slobozindu-i pe ei din legături, le dădeau tămăduiri, iar păgânii se mirau foarte de tăria lor. I-au legat apoi pe o roată şi-i băteau încât se părea că-i omoară cu adevărat, iar ei nu pătimeau nici o durere. I-au dat de asemenea  fiarelor spre mâncare dar fiarele şi-au schimbat cruzimea în blândeţe de oaie, la porunca lui Dumnezeu. Deci, văzând păgânii că nu se ating de ei chinurile, li s-au tăiat tuturor capetele, primind astfel cununa muceniciei pentru Hristos.

Tot astăzi, Preacuviosul Părintele nostru Ștefan Savaitul  (794).

Sursa: Proloagele, vol.1

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here