Lansare de carte: “Sârme și portocali”, de Delia Oltea Rusu

0
107

delia-oltea - Sârme și portocaliSâmbata, 16 mai 2015, de la ora 17.30 în sala de conferințe CRD – parter, în Piața 1 Decembrie 1918 nr.1, din Turda, Delia Oltea Rusu lansează cartea ”Sârme și portocali” apărută la editura Herg Benet. Cartea va fi lansata în cadrul unui eveniment susținut de Cafeneaua Culturală La Papion. 

Despre cartea sa scriitoarea a povestit: “Mi s-a cerut o biografie, dar dacă citiţi cartea “Sârme și portocali” veţi avea parte de una. Mai bine vă spun pe scurt povestea cărţii, care n-a fost carte de la început. Au fost zilele şi nopţile mele, aşa cum le-am trăit eu şi-ai mei. Printre sârme şi portocali.

A fost o perioadă în care aş fi vrut să uit unele întâmplări. Apoi am înţeles că nu le voi putea şterge din amintire şi că de fapt nici nu vreau. Le-am povestit, la început cu îndoială că cineva ar înţelege impactul pe care le-au avut pentru noi, apoi cu mirarea că pe cineva interesează această poveste. M-au uimit reacţiile. Am început să scormonesc în memorie şi m-am trezit scriind ceva despre care n-am crezut că va fi o carte. Va fi, totuşi! Va avea coperţi frumoase şi câteva file din care, dacă le veţi ciţi, veţi şti că sârmele aveau ghimpi, iar portocalii erau plini de culoare şi parfum. În carte apare familia mea. Vreau să le mulţumesc pentru îngăduinţa de-a folosi amintirile lor în cuprinsul acestor pagini.”

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here