Schimbarea direcţiei

0
150
Schimbarea direcţiei
Schimbarea direcţiei

Schimbarea direcţiei

Un factor însemnat în adevărata pocăinţă este schimbarea direcţiei. Schimbarea cugetului şi a inimii prin pocăinţă este atât de profundă, încât duce la schimbarea direcţiei vieţii.

Cuvântul ebraic pentru pocăinţă înseamnă „întoarcere”. Cuvântul grecesc pentru pocăinţă înseamnă „schimbarea minţii”. Exact aceasta şi este adevărata pocăinţă: o întoarcere de la rău către Dumnezeu.

Odată, un om care se rătăcise a întrebat pe cineva cât de departe este de cetatea pe care o căuta.

Schimbarea direcţiei

Omul i-a răspuns: „Dacă mergi aşa ca acum, sunt cam 25.000 de mile; dar dacă te întorci şi o iei pe aici, sunt cam trei mile”.

Poate că pe stradă întoarcerea în U nu este permisă, fiindcă poate bloca traficul şi pricinui accidente, dar în viaţă este adeseori cel mai bun lucru pe care-l putem face, mai ales când am luat-o în direcţia greşită.

Sfântul Pavel, pe drumul Damascului, a făcut o astfel de întoarcere. Pocăinţa este tocmai o întoarcere în U, inversarea direcţiei vieţii, astfel încât să mergem cu faţa către Dumnezeu.
Faptul că am făcut un pas pe un drum greşit nu e un motiv ca să mai facem încă unul.

Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Anthony M. Coniaris