Schiţele lui Michelangelo de la Capela Medici vor fi reproduse 3 D

0
716

michelangelo-buonarroti-view-of-the-medici-chapelMuzeul Capelei Medici din Florenţa va publica un album cu reproduceri 3 D ale unor desene atribuite lui Michelangelo Buonarroti descoperite pe pereţii unei încăperi secrete din subsolul criptei, relatează ziarul spaniol El Pais, citat de Agerpres.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Camera a fost descoperită în 1975, cu ocazia unor lucrări de renovare. Intrarea publicului nu este şi nu va fi permisă din motive legate de conservarea operelor de artă.

Se ştia că Michelangelo a fost nevoit în 1530 să se ascundă o perioadă de timp de familia Medici, fosta sa protectoare, a explicat Monica Bietii, directorul muzeului.

Interesant este faptul că multe dintre desenele din acel subsol îl reprezintă pe David, afirmă specialista, susţinând că artistul era profund republican iar David era personajul care ilustra cel mai bine sentimentele lui Buonarroti contra tiraniei.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here