Şcoala de vară “Istorie şi Cinema în Basarabia”, la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov

0
95
Bogdan-Hrib-Festivalul-de-la-RasnovȘcoala de vară cu tema “Istorie şi Cinema în Basarabia” va fi organizată de Institutul Cultural Român, în calitate de partener, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, desfăşurat în perioada 1-10 august. Data limită pentru înscrieri este 30 iunie.
Potrivit unui comunicat al ICR, prima ediţie a Şcolii de Vară ICR se adresează în special studenţilor şi masteranzilor din spaţiul Basarabiei istorice (Republica Moldova şi Ucraina) pasionaţi de istorie şi de cinema.
Timp de zece zile, cei selectaţi vor lua parte la dezbateri, conferinţe, proiecţii de film, workshop-uri, excursii tematice în prezenţa unor reputaţi specialişti – istorici, politologi, sociologi, cineaşti, artişti vizuali.
Tinerii îşi vor putea prezenta ideile cu privire la istoria şi cultura spaţiului din care provin şi vor avea ocazia să discute cu numeroase personalităţi ale lumii culturale româneşti, urmând a avea acces gratuit la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric şi în Cetatea Râşnov.
Sub auspiciile Festivalului de Film Istoric desfăşurat anual în oraşul Râşnov sunt reunite activităţi culturale care au ca numitor comun pasiunea participanţilor pentru cinema, deopotrivă cu aceea pentru istorie.
Filme şi documentare inedite, dezbateri cu istorici şi martori ai evenimentelor istorice, discuţii cu actori şi regizori, şcoli de vară tematice, prezentări de carte, concerte de muzică medievală şi clasică, expoziţii de pictură şi fotografie – toate beneficiază de atmosfera cetăţii ţărăneşti de la Râşnov.
Anul acesta, proiecţiile de filme şi dezbaterile de idei vor gravita în jurul a două teme majore: Primul Război Mondial şi revoluţia anticomunistă din 1989.
Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here