Scorțișoara – beneficii pentru sănătate

0
220

scortisoaraScorţişoara ca ulei esenţial, măcinată, sau sub formă de baton stimulează memoria, încetineşte căderea părului şi ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanţi ne menţine tinereţea şi luptă împotriva stresul. S-a descoperit de curând că scorţişoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi previne diabetul.

Scorţişoara ne încântă papilele şi are un rol important în sănătatea noastră. Scorţişoara de Ceylon surprinde cu proprietăţile sale favorabile asupra sănătăţii şi frumuseţii oamenilor. Virtuţile sale sunt glorificate în lupta împotriva diabetului, ca ajutor pentru persoanele care ţin regim şi în banalele stări gripale.

În Evul Mediu se folosea în toate sosurile şi se regăsea în majoritatea reţetelor (dulci şi sărate), pentru parfumarea vinului şi pentru tratarea infecţiilor din anotimpul rece.

Scorţişoara tratează diabetul

În urma unor studii ample făcute în laboratoarele unor universităţi de prestigiu demonstrează că: scorţişoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2. Prin urmare, aceasta este recomandată diabeticilor şi pot folosi fără reţinere acest condiment milenar.

Scorţişoara stimulează memoria

În afară de respiraţia proaspătă şi gustul plăcut, guma de mestecat cu aromă de scorţişoară are şi un beneficiu mai puţin cunoscut: stimulează memoria.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gumă cu aromă de scorţişoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au mestecat gumă cu alta aromă sau de loc.

Tratament cu scorţişoară împotriva tusei

O alta întrebuinţare foarte necesară scorţişoarei este cea de leac (împotriva tusei uscate). Lăsaţi câteva beţişoare de scorţişoară să se dizolve timp de câteva ore într-o cană cu apă rece, după care beţi conţinutul. Substanţa obţinută protejează şi calmează gâtul iritat.

Tratament cu scorţişoară împotriva bătăturilor

Amestecaţi sucul stors din 5 lămâi cu o lingură de ulei de măsline; un sfert de cană de lapte integral; o jumătate de cană de apă şi două linguri de scorţişoară, după care ţineţi picioarele timp de 15 minute în poţiunea pentru picioare fericite.

Scorţişoara luptă cu kilogramele în plus

S-a remarcat efectul de „scădere a apetitului”, atunci când simţim nevoia de ceva dulce. Numeroşi nutriţionişti recomandă folosirea unei mici cutii ce conţine scorţişoară, vanilie, coajă de portocală şi cafea, mirosindu-le veţi îndepărta nevoie de a ronţăi sau nevoia de dulce. Puţină pudră de scorţişoară adăugată la ceai va diminua, pofta de mâncare.

Scorţişoara luptă împotriva îmbătrânirii

Scorţişoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii datorate stresului şi redă strălucirea pielii obosite. Există suplimente alimentare sub formă de capsule cu scorţişoară care sunt foarte uşor de folosit.

Efectele scorţişoarei împotriva microbilor

Foarte cunoscută pentru proprietăţile sale antivirale scorţişoara stimulează funcţionarea sistemului imunitar, ajută la înlăturarea frisoanelor, iar combinată cu miere de albine e un aliat preţios în lupta cu răceala şi gripa.

Uleiul esenţial de scorţişoară are efect asupra a 99,99% dintre microbi. Este perfect pentru tratarea răcelilor, guturaiului şi gripei. O picătură din ulei de scorţişoară, de trei ori pe zi, în puţină miere de albine, are efect miraculos. Câteva picături pot fi folosite în difuzorul de uleiuri esenţiale pentru a parfuma şi purifica încăperea. Uleiul din scorţişoară de Ceylon are rol stimulator şi tonifiant; trateaza cu succes dereglările intestinale (1-2 picături într-o linguriţă de lapte praf, de trei ori pe zi).

Mădălina M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here