Scorţişoara ar putea proteja creierul contra maladiei Alzheimer

0
104

Scorţişoara contra maladiei AlzheimerDoi compuşi din scorţişoara, care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic, ar putea oferi creierului o anumită protecţie împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Alzheimer’s Disease.

Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara au descoperit că doi compuşi din scorţişoara, aldehidă cinamică şi epicatechin, pot să oprească procesul de formare a plăcilor de proteină tau – care declanşează această maladie neurodegenerativă – la nivelul creierului, informează huffingtonpost.com.

Proteinele formează acumulări şi depozite odată cu înaintarea în vârstă; pacienţii cu Alzheimer prezintă mai multe astfel de depozite în comparaţie cu persoanele sănătoase. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în teste de laborator, că aldehida cinamică previne aceste acumulări de proteine; ea protejeaza proteina contra stresului oxidativ.

“Luaţi ca exemplu arsurile solare, o formă a stresului oxidativ”, a declarat coordonatorul studiului Roshni Graves. “Dacă porţi o pălărie, poţi să îţi protejezi faţa şi capul de oxidare. Într-un anumit sens, aldehida cinamică este un fel de şapcă”, a mai spus Roshni Graves.

Totuşi, savanţii americani consideră că mai au “mult drum de parcurs înainte de a şti cu certitudine că această metodă va funcţiona şi pe oameni”. De aceea, oamenii nu ar trebui să încerce să consume cantităţi mari de scorţişoară. Sunt recomandate cantităţile obişnuite din alimente, încercând să evite maladia Alzheimer.

Scorţişoara ar putea avea şi alte efecte benefice, nu doar asupra sănătăţii creierului. Alte studii au indicat faptul că această substanţă poate să scadă glicemia persoanelor cu diabet de tipul 2, atunci când este administrată ca supliment pe lângă tratamentul standard, afirmă cercetătorii de la Mayo Clinic.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here