Povestire cu tâlc – “Scrisoare Lui Dumnezeu”

0
137
Scrisoare Lui DumnezeuO văduvă săracă avea doi copii. O fetiţă mică de trei anişori şi un băieţel de vreo şase anişori. Într-o zi sărmana familie a rămas fără nici un ban şi nu aveau nici o bucăţică de pâine. Mămica le-a spus: „Dragii mei copilaşi, astăzi nu avem ce mânca”.

Rugaţi-vă lui Dumnezeu să ne ajute, căci El este mare şi este bun. În Cartea lui Sfântă este scris: „Cereţi şi vi se va da, bateţi şi vi se va deschide”. Mămica a plecat să caute de lucru. Surioara a început a plânge şi a cere pâine de la frăţior. Băiatul nu ştia cum s-o mai mângâie, s-a aşezat la masă şi i-a scris o scrisoare chiar lui Dumnezeu: „Sfinte şi Milostive, Doamne! Surioara mea vrea să mănânce. Trimite-mi, te rog, câţiva bani să mă duc să cumpăr pâine”.

După ce a terminat de scris, a luat acea scrisoare şi a ieşit repede din casă, fugind spre cutia poştală.

Dorind să pună scrisoarea în cutie, nu putea, fiindcă ea era fixată prea sus. S-a ridicat copilul în vârful degetelor, dar tot nu reuşea. În timp ce el se chinuia, pe alături a trecut preotul satului. Văzându-l pe băiat, el l-a întrebat: „Ce vrei să faci?” A luat hârtia din mâna băiatului şi a început să citească.

Părintele a rămas adânc cutremurat de necazul băiatului şi a plecat acasă la copil.

Convingându-se că această familie trăieşte în mare lipsă şi sărăcie, preotul i-a dat băiatului toţi banii pe care îi avea. Iar duminică la slujbă, părintele a anunţat credincioşilor necazul familiei băiatului şi i-a îndemnat pe oamenii de bună credinţă să ajute familia nevoiaşă cu ce poate fiecare. S-a adunat o sumă foarte mare care le-a fost de mult folos. Iată cum Dumnezeu l-a ajutat pe acest copil, care a avut o credinţă sinceră şi puternică în Dumnezeu. Dumnezeu totdeauna ne ajută prin oamenii buni!

„Miride pentru suflet” – publicaţie a parohiei „Sf. Nicolae”, Băluşeşti, Neamţ, Nr. 20/2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here