Scrisoarea secretă a lui Albert Einstein către fiica sa, Liesersl

0
542
Scrisoarea lui Einstein
Scrisoarea lui Einstein

Scrisoarea lui Einstein

Eduard, Hans Albert şi Liesersl sunt cei trei copii pe care i-a avut Albert Einstein. Numai unul din cei doi fii ai săi a călcat pe urmele sale, alegând o carieră în ştiinţă, în timp ce fiul cel mic a sfârşit internat într-un sanatoriu.

Despre fiica lui Einstein, Liesersl, nu se ştiu multe lucruri. Cu toate acestea se pare că a donat, în 1980, Universitatii Ebraice din Ierusalim în jur de 1.400 de scrisori pe care le-ar fi primit de la tatăl său, cu mentiunea de a nu fi publicate mai devreme de două decenii de la moartea lui Einstein.

Gregg Braden, cunoscut pentru cercetările sale din domeniul fizicii cuantice, pasionat în același timp de culturile antice, a făcut publică una din aceste scrisori, epistolă în care renumitul savant vorbește despre legea supremă a universului, cea mai puternică forță ce poate exista.

Scrisoarea lui Albert Einstein către fiica sa Liesersl

“Când am propus teoria relativităţii, foarte puţini oameni m-au înţeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanităţii acum, se va ciocni de neînţelegerea şi prejudecăţile din această lume.

Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de avansată pentru a acceptă ceea ce voi explica mai jos.

Există o forţă extrem de puternică, pentru care, cel puţin până în prezent, ştiinţă nu a găsit o explicaţie formală. Este forţă care include şi guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers şi încă nu a fost identificată de noi. Această forţă universală este IUBIREA.

Teoria unificată a universului

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forţă nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc.

Iubirea este gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atraşi de alţii. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansă de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire noi trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire.

Explică totul şi oferă sens

Scrisoarea lui Einstein. Această forţă explică totul şi oferă sens vieţii. Această este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singură energie din univers pe care fiinţă umană nu a învăţat să o controleze după voinţă sa.

Pentru a evidenţia iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasa ecuaţie de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindecă întreagă lume poate fi obţinută din multiplicarea iubirii cu viteză luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forţă ce există, deoarece nu are nici o limită.

Eşecul umanităţi

Scrisoarea lui Einstein. După eşecul umanităţii în a utiliza şi controla celelalte forţe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înşine cu o altă formă de energie…

Dacă vrem că speciile noastre să supravieţuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieţii, dacă vrem să salvăm lumea şi fiecare fiinţă conştientă ce trăieşte, atunci iubirea este unicul răspuns.

Nu suntem încă pregătiţi

Probabil nu suntem încă pregătiţi să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul şi lăcomia care devastează planetă.

Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie aşteaptă să fie eliberată.

Iubirea este chintesenţa vieţii

Scrisoarea lui Einstein. Când o să învăţăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirmă că iubirea învinge tot, că poate transcende totul şi orice, deoarece iubirea este chintesenţa vieţii.

Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în linişte pentru tine întreagă mea viaţă. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îţi împărtăşesc că Te Iubesc şi datorită ţie am ajuns la răspunsul suprem!

Tatăl tău,

Albert Einstein”

I-a fost atribuită lui Einstein, dar…

Trebuie spus însă că deşi scrisoarea i-a fost atribuită lui Einstein, aceasta poate aparține unui alt autor. Stilul, tonalitatea şi cuvintele acestei scrisorii sunt diferite de cele care se pot remarca în scrisorile originale ale lui Albert Einstein care au fost publicate.

În plus, scepticii afirmă că este imposibil că Lieserl, fiica pe care savantul ar fi avut-o pe cu cu prima sa soție – Mileva Maric, să fi donat aceste scrisori Universităţii Ebraice, deoarece viaţa ei este un mister.

Biografii cunosc prea puţine despre existenţa acestei fiice, presupunându-se că ea a murit la scurt timp după naștere, după ce a fost dată spre adopție.

Citește și:

Citate despre viață de la Albert Einstein

Sabrina Pasterski, tânăra care ar putea fi noul Einstein | FOTO

Prezise de Einstein: Ciocnirea a două stele neutronice și valurile gravitaţionale, urmărite în premieră

Top 40 cei mai inteligenţi oameni din toate timpurile. Einstein nu este pe primul…

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here