Secretele miliardarilor. Care sunt cei mai bogaţi oameni din lume sub 35 de ani şi cum şi-au câştigat ei banii

0
2344

tumblr_nr8wpqk5j71uykh3to1_1280Topul celor mai mai bogaţi oameni din lume sub 35 de ani, dar şi cum anume şi-au câştigat ei averea, a fost realizat de Business Insider.

Chiar dacă multe dintre aceste nume pe care le găsim în clasament sunt arhicunoscute, există şi personaje care au preferat să nu apară în lumina reflectoarelor.

1. Mark Zuckerberg, 31 de ani. Avere: 41,6 miliarde de dolari. Controlează 57% din Facebook. Se spune că încasează un salariu anual de 1 dolar. În 2006, a declinat o ofetă de 1 miliard de dolari de la Yahoo. Şase ani mai târziu a câştigat 16 miliarde de dolari din listarea pe bursă a Facebook.

2. Dustin Moskovicz, 31 de ani. Avere: 9,3 miliarde de dolari. A fost primul director tehnologic al Facebook. Este cea mai tânără persoană care a parafat pariul iniţiat de Bill Gates şi Warren Buffet, promiţând să doneze cea mai mare parte a banilor săi în scopuri caritabile.

3. Yang Huiyan, 34 de ani. Avere: 5,9 miliarde de dolari. Tatăl ei a fost fondatorul holdingului Country Gardens, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobilari din China. În 2007, el a transferat toate activele pe numele fiicei sale.

4. Eduardo Luiz Saverin, 33 de ani. Avere: 5 miliarde de dolari. Co-fondator al Facebook. În pofida disputelor legale cu Mark Zuckerberg, Saverin deţine în continuare 5% din pachetul de acţiuni al Facebook.

5. Scott Daniel Duncan, 32 de ani. Avere: 5 miliarde de dolari. Tatăl său a fost unul dintre cei mai mari operatori de conducte din SUA. A împărţit averea tatălui cu cei trei fraţi ai săi, după ce acesta a murit în 2010.

6. Elizabeth Holmes, 31 de ani. Avere: 4,5 miliarde de dolari. A fondat compania tech Theranos, în domeniul sănătăţii, care se pare că a revoluţionat tehnologia testării sângelui.

7. Nathan Blecharczyk, 32 de ani. Avere: 3 miliarde de dolari. Este co-fondator al Airbnb. A început să desfăşoare operaţiuni speciale din domeniul informaticii înceă de când avea 12 ani.

8. Brian Chesky, 33 de ani. Avere: 3 miliarde de dolari. Acum este CEO al Airbnb. Miliardarul l-a întâlnit pe cofondatorul companiei Joe Gebbia la Rhode Island School of Design, unde îşi făceau şcoala. Mai târziu a decis să exploreze spiritul antreprenorial, după ce ar fi renuntat la job-ul său din San Francisco. Chesky este responsabil pentru viziune și de creștere a companiei .

9. Joe Gebbia, 33 de ani. Avere: 3 miliarde de dolari. După ce a făcut mai multe afaceri cu tehnilogie, Gebbia a dat lovitura când a a gândit Airbnb, ca piaţă de cazare în întreaga lume. Acum cifra de afaceri a companiei a sarit la 25 miliarde de dolari.

10. Thomas Persson, 30 de ani. Avere: 2,7 miliarde de dolari. Este nepotul magnat suedez de modă Erling Persson, care a fondat Hennes & Mauritz, pe scurt H & M. Persson a moştenit averea şi este încă acţionar al societății. A terminat o şcoală de renume de film şi este CEO şi co-proprietar al drepturilor Aspen Film din Suedia.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here