Secretele Succesului – Toţi oamenii tânjesc după înţelegere

0
180

13427769_998066120242408_5159073058599004147_nSuccesul în comunicarea cu ceilalţi depinde de o abordare corectă şi deschisă a punctului lor de vedere. Arată că apreciezi ideile şi sentimentele celorlalţi la fel de mult ca şi pe ale tale, atrage atenția Dale Carnegie , în cartea sa “Secretele Succesului”.

Încearcă să-i afli motivaţiile pentru care face ce face, pentru care ar face ceea ce doreşti tu să facă. Îţi va lua ceva timp, dar te va scăpa de duşmani şi îţi va aduce rezultate mai bune, cu un efort mai mic şi cu mai puţină agitaţie.

Arată înţelegere faţă de ideile şi dorinţele celuilalt

Toţi oamenii tânjesc după înţelegere. Arată-le că îi înţelegi, că probabil dacă ai fi fost în locul lor ai fi procedat la fel. O astfel de atitudine conciliantă ar opri cearta, ar elimina disconfortul, ar crea bună dispoziţie, l-ar face pe celălalt mai receptiv.

Nu uita că ceea ce suntem este o consecinţă a corpului, firii, minţii cu care am fost înzestraţi, a mediului şi experienţelor de care am avut parte. Şi toate acestea ne fac unici pe fiecare dintre noi şi ne dau o viziune proprie asupra lucrurilor.

Fă apel la sentimentele nobile ale celorlalţi

Porneşte de la prezumţia că ceilalţi sunt cinstiţi şi vor să facă ceea ce e bine. Oamenii vor reacţiona favorabil dacă îi faci să creadă că îi consideri cinstiţi şi corecţi. Cu toţii acţionăm de obicei din două motive: unul care sună bine şi unul adevărat.

Apelând la sentimentele nobile, îţi va fi mai uşor să-i faci pe ceilalţi să se schimbe, pentru că le oferi un motiv de a face ceva care sună bine.

Pune-ţi în scenă ideile

Nu ajunge să exprimi un adevăr. El trebuie să fie astfel modelat încât să apară ca fiind viu, interesant, dramatic.

Trebuie să foloseşti arta spectacolului. Cinematograful şi micul ecran reuşesc de minune.

Aruncă mânuşa

Stimulează competiţia, deşteaptă o nobilă emulaţie. Oamenii de succes iubesc jocul, şansa la exprimare de sine, la a-şi dovedi valoarea, de a se autodepăşi, de a câştiga. Dorinţa de a fi cel mai bun, de se simţi important animă oamenii.

Angelina Petra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here