Secretele unei camere perfecte

0
244

Majoritatea caselor le creează proprietarilor dileme referitoare la decorarea lor. Cel mai dificil este să vă dați seama cum ați putea utiliza mai bine spațiul de care dispuneți.

cameraÎn volumul The Golden Rules of Desigh/ Regulile de aur ale designului, publicat la editura asutraliană Aurum, Kelly Hoppen, expert în decorațiuni interioare ne îmărtășește câteva secrete referitoare la modalitatea de a ne înfrumuseța al nostru cămin.

Jocul proporțiilor

În spațiile mici introduceți obiecte supradimensionate, cum ar fi vaze înalte sau lămpi lungi, care atrag privirea în sus, creând impresia că te afli într-o cameră mai mare decât în realitate.

Simetria și echilibrul

Faceți-vă tâmplăria la comandă.

Astfel, camera pare mai simetrică, în plus veți avea posibilitatea de  a crea un punct central. O pisă de mobilier plasată în centru poate echilibra camera, permițându-le și celorlalte elemente să vibreze mai bine în spațiul alocat.

Culoare și texturi

Cuvântul cheie este contrastul: folosiți texturi moi, generoase și suprafețe zugrăvite îndrăzneț. Măriți impactul prin alăturarea tonurilor întunecate de pământ cu nuanțele intense ale unor culori vibrante.

Lumini

Puneți lămpi în colțurile întunecate, pentru a mări spațiul și utilizați la maximum lumina naturală. Scăldați pereții în lumină puternică numai în zonele în care aveți nevoie de aceasta.

Revista Reader’s Digest România, nr.13, noiembrie 2006

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here