Seda Bağcan: “Sunetele, muzica… sunt instrumente extraordinare pentru a construi un spațiu sacru al creației”‏

0
147

seda-bagcan_mediumArtista din Turcia Seda Bağcan, despre a cărei voce se spune că a fost ruptă din rai, a cântat în România în 15 noiembrie 2014.

Într-un interviu pentru Radio România Cultural, artista a mărturisit că a pornit acest turneu pentru a le reaminti oamenilor că vor putea aduce pacea în lume numai dacă aduc pacea în sufletele lor: “Sunetele, muzica… sunt instrumente extraordinare pentru a construi un spațiu sacru al creației. Și, dacă atingi o dată acel moment de liniște, va fi mereu ușor să ți-l reamintești. Ne propunem, la fiecare concert, să aducem un moment special de liniște pentru toți cei care vin să ne vadă”.

Faimosul compozitor și pianist japonez Kitaro, recunoscut ca pionier în muzica New Age, câștigător al premiilor Grammy și Golden Globe, a solicitat recent o colaborare cu Seda Bağcan.

“Compozitorul japonez Kitaro a vizitat Istanbulul anul trecut, pentru un concert din cadrul proiectului Symphonic World Tour, și am avut bucuria să-l întâlnesc și să-i prezint câteva dintre albumele mele”, a spus Seda Bağcan,

Seda Bağcan a inclus România în turneul de promovare a celui mai recent album, “I’m that I’m”, alături de Macedonia, Bulgaria, Belgia, Japonia, India sau Statele Unite.

“România este un punct foarte important în Balcani și în lume. Aveți șansa de a vă transorma țara, de a înțelege trecutul și de a inventa viitorul. România este un bun exemplu pentru toți ceilalți. Am avut spectacole în multe țări, dar publicul de la București este mai senin, mai dornic să primească, mai deschis spre bucurie. Și, pentru a crea o atmosferă liniștită, chiar este nevoie de oameni buni și senini”, a explicat Seda Bağcan.

La vârsta de 6 ani, Seda Bağcan a susţinut primul concert de prestigiu, acompaniată de Orchestra Radiodifuziunii din Ankara, a fost invitat special la conferinţele TEDx din Istanbul şi a reprezentat Turcia la ediţia din 1990 a concursului Eurovision. Între timp, talentul ei a căpătat dimensiuni adânci şi un sens profund. „Vocea ei vine din rai“, spun cei care i-au ascultat vreodată prelegerile şi concertele, atât cunoscătorii care-i pot aprecia critic calităţile vocale şi performanţele tehnice, cât şi publicul, fascinat de această artistă.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here