“Seiful” omenirii în caz de Apocalipsă. Unde sunt păstrate plantele în cazul unui dezastru

0
101

plante-1-465x390Un grup de cercetători a înfiinţat o bancă de seminţe în nordul Norvegiei menită să conserve în condiţii de siguranţă biodiversitatea agricolă şi să salveze speciile de plante aflate pe cale de dispariţie.

Construcţia poreclită şi “Seiful Apocalipsei” păstrează mai mult de 700.000 de mostre distincte de seminţe şi reprezintă soluţia pentru salvarea biodiversităţii agricole.

În cazul unei catastrofe naturale, cu ajutorul acestui depozit natural va fi salvată agricultura chiar şi după un cataclism care ar distruge toate culturile din lume.

Spitsbergen, din arhipelagul Svalbard, a fost aleasă datorită condiţiilor ideale pentru păstrarea seminţelor pe termen lung. Insula nu prezintă activitate tectonică, este acoperită de permafrost şi se află la 130 de metri deasupra nivelului mării, fiind ferită de inundaţii chiar şi în situaţia în care calota glaciară s-ar topi, potrivit Mediafax.

Chiar şi în situaţia în care instalaţiile electrice, care menţin temperatura constantă la -18 grade Celsius, ar ceda, izolaţia naturală şi artificială a construcţiei ar face să treacă mai multe săptămâni până când temperatura ar ajunge la nivelul de la suprafaţă, de -3 grade Celsius.

“Banca” se află la 120 de metri în interiorului unui munte de pe insula Spitsbergen, situată la 78 de grade latitudine nordică, la doar 1.300 de kilometri de Polul Nord.

planta-3

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here