Sena Hidaka, distinsă cu titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român

0
105
Artista de origine japoneză Sena Hidaka (22 de ani) a primit titlul de prim-balerină a Baletului Naţional Român, ieri, 26 februarie, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, la finalul baletului „Don Quijote“. În acest spectacol, balerina a interpretat, pentru prima dată în cariera sa, rolul principal, Kitri. Distincţia i-a fost înmânată de către Johan Kobborg (41 de ani), directorul artistic al Baletului Naţional Român.

Sena HidakaSena Hidaka este absolventă a Academiei Vaganova din Sankt Petersburg. Aceasta este una dintre cele mai renumite şcoli de balet din lume. Artista, în vârstă de 22 de ani, s-a alăturat echipei Operei Naţionale Bucureşti în anul 2011. Repertoriul său cuprinde, până în prezent, roluri din balete precum: „Don Quojite“ (foto), „Giselle“, „Baiadera“, „Corsarul“, „Spărgătorul de nuci“ şi „La Sylphide“.

„Una dintre cele mai talentate balerine ale Operei Naţionale Bucureşti, Sena Hidaka, se dăruieşte într-un mod exemplar fiecărui rol. Talentul ei, internaţional cunoscut, este unic nu doar prin tehnica excelentă, ci şi prin interpretarea plină de originalitate şi de graţie. Voi urma îndeaproape, cu emoţie şi mândrie, dezvoltarea artistică a Senei Hidaka. Este unul dintre dansatorii de frunte ai Baletului Naţional Român; este o artistă preţuită de colegi şi public, deopotrivă“, a declarat Johan Kobborg, director artistic al Baletului Naţional Român.

Următorul spectacol, în care va putea fi urmărită Sena Hidaka, va fi baletul „Femei“, în coregrafia lui Gheorghe Iancu.

Acesta va avea loc pe 12 martie, la Opera Naţională Bucureşti.

Johan Kobborg, fost prim-solist al Baletului Regal Danez şi al Baletului Regal din Londra, a devenit director artistic al Baletului Naţional Român în ianuarie, anul acesta. Artistul s-a remarcat şi în calitate de coregraf; lucrările sale au fost prezentate de Baletul Regal din Londra, Baletul Teatrului Balşoi din Moscova şi de Baletul Regal din Noua Zeelandă.

În 2009, baletul „La Sylphide“ a fost montat de Kobborg pe scena Teatrului Balşoi. El a fost nominalizat la Premiul „Masca de Aur“, la Moscova, pentru cel mai bun spectacol al anului. La Opera Naţională Bucureşti, premiera spectacolului „La Sylphide“ a avut loc în decembrie, anul trecut.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here