Sensul vieții

0
85

sens „De atâta vreme sunt cu voi, Filipe, și nu m-ai cunoscut?” ( Ioan 14, 9)

Dacă raportăm la noi această întrebare, poate descoperim o realitate surprinzătoare. Ar putea fi oare adevărat că Mântuitorul, Care ne este atât de cunoscut și de apropiat încă din copilărie, să fi rămas pentru noi un străin?

Teribilă, tristă presupunere! Ar fi oare cu putință ca nouă, celor ce am fost de atâtea ori martorii bunăvoinței și slavei Sale, ai milostivirii Sale, care ne-am bucurat de îndurările Sale, care ne-am nutrit cu cuvântul Său, să ni se pună această întrebare: „De-atâta vreme sunt cu voi și nu M-ați cunoscut?”

A nu-L cunoaște pe El înseamnă a nu ști nimic, a-L cunoaște înseamnă a ști totul. Să încercăm să pătrundem bine în această cunoaștere și vom găsi în ea răspuns la toate întrebările ce ne frământă, ne vom clarifica toate dubiile. A-L cunoaște pe Hristos! Iată în ce constă sensul vieții noastre, câtă lumină, după întuneric; pace și liniște, după spaimă și luptă! Calea vieții poate rămâne închisă pentru întregi generații și pentru fiecare om în parte. Zadarnic încercăm să o deschidem; ne plângem că nimeni nu poate să o facă, toate strădaniile noastre rămân inutile, întreaga noastră înțelepciune devine neputincioasă.

Numai „Mielul cel înjunghiat” rupe pecețile, deschide calea. Atâta timp cât nu-L vom găsi pe Iisus, vom rămâne în ignoranță în fața adevărului. Numai cunoscându-L ajungem la lumină și tenebrele dispar. Păcatele noastre, durerea noastră, greșelile noastre provin de acolo de unde Domnul rămâne pentru noi un necunoscut. Cel ce îl cunoaște mai bine pe Hristos pătrunde în adâncul adevărului, se înalță mult deasupra pământului. Nebunia noastră, păcatele noastre, alunecările noastre, iscă dramatica întrebare a lui Hristos: „Și nu M-ai cunoscut?” „Căutați-L”, spune profetul. Rătăcim, orbecăim în beznă până când ne apare Cel ce este Lumina lumii.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă  

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here