Sensul vieții, care este?

0
148

viata2Sensul vieții este ca noi să descoperim că suntem copiii adevărați ai lui Dumnezeu plin de iubire și îndurare, să aflăm care sunt responsabilitățile noastre în faţa Creatorului nostru, și să ne îndeplinim aceste responsabilități.

Dar … mulți oameni se gândesc la vocația lor aici, pe pământ ca la “scopul” lor. Mă căsătoresc și cu cine?, ce învăț la școală?, ce loc de muncă îmi caut?, și așa mai departe. Deși sunt importante pentru noi, aceste lucruri nu sunt motivul existenței noastre.

Nu există destinații în această viață. Viața este o călătorie, de aici către Dumnezeu. Noi trebuie să-L urmăm, fără a ne pierde credința că drumul Său este calea unică. Dacă facem asta, putem fi siguri că suntem pe drumul cel bun. Să ne lăsăm în voia lui Dumnezeu. Viețile noastre se pot schimba destul de diferit față de ceea ce ne-am fi așteptat. Nu există nici o garanție a succesului sau a bunăstării pe pământ. Dumnezeu dă un alt sens succesului.

Poruncile sale sunt foarte simple. Iubește-i și ajută-i pe ceilalți. Hrănește-i pe cei flămânzi, adăpostește-i pe cei fără adăpost. Simplu, și totuși atât de greu de realizat. Noi trebuie să ne folosim de măiestria și tăria cu care El ne-a înzestrat pentru a îndeplini acest scop nobil.

Dar, cu toate că rareori cunoaștem planul lui Dumnezeu menit nouă, știm cu toții exact unde ne îndreptăm. Suntem copii adevărați ai lui Dumnezeu. El ne-a creat cu menirea de a-I împărtăși existența, și destinul nostru este să fim uniți cu Dumnezeu în eternitate.

În bunătatea Sa nemărginită, Dumnezeu nu putea ține doar pentru sine fericirea existenței Sale în Rai. Oricât de mult ne iubim animalele de companie, pisicile și câinii nu pot împărtăși cu noi fericirea resimțită prin muzică, apusuri de soare și Super Bowls. Doar copiii noștri pot face asta. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu ne-a creat drept copiii Săi adevărați.

Dar liberul arbitru este esența naturii Sale. Deci și noi, copiii Săi adevărați, trebuie să avem liber arbitru complet, dar fără putere nemărginită și înțelepciune. Asta face lucrurile dificile. Astfel este posibil și chiar probabil să refuzăm să acceptăm autoritatea lui Dumnezeu.

Dumnezeu a știut că, oferindu-ne Raiul în care să locuim, ne vom considera în curând egalii Săi și vom fi împotriva Lui. El a știut că nu ne va plăcea ideea ca cineva să aibă autoritate asupra noastră și că vom crede că suntem capabili să ne alcătuim propriile regulile de viață. Știa că atunci El nu ne va putea lua în Paradis, și că o dată ce am plecat, vom fi aspru încercați în această nouă lume, o lume plină de felurite încercări, durere și tristețe.

A știut că unii dintre noi, oamenii, vor continua să-și țină seama de conștiință, să fie amabili și buni, și vor avea credinţa că Dumnezeu știe cel mai bine. El știa că alții vor simți durere și tristețe, și-L vor învinui.

Domnul, în bunătatea Sa infinită, a pregătit calea reîntoarcerii noastre în Rai. Este nevoie doar de o scurtă ședere în această lume încercată de ispită și durere. Trebuie doar să dovedim că nu ne vom răzvrăti din nou împotriva Lui, și să realizăm că El este cel care împărăţește lumea.

Dar firea noastră răzvrătită nu s-a schimbat. Noi continuăm să ne îndepărtăm de Dumnezeu și credem că știm cel mai bine cum să ne conducem propria viață. Așadar, cum am putea noi trăi întru Domnul?

Marele Plan al lui Dumnezeu atunci când a Creat lumea a fost ca El Însuși să ispășească pentru păcatele omenirii. Creștinismul tălmăcește calea prin care Dumnezeu ne iertă pentru faptul că ne îndepărtăm de El și că nu ascultăm de poruncile Sale.

Venirea lui Iisus Hristos pe pământ, Însuși pătimind pentru păcatele oamenilor, ca Dumnezeu Adevărat, și totuși luând înfățișarea de om adevărat, a fost tot Planul Domnului. (“La început a fost Cuvântul (Hristos), și Cuvântul a fost cu Dumnezeu, și Cuvântul a fost  Dumnezeu”). Aceasta este marea minune a creștinismului.

Mai presus de orice, credința în Dumnezeu înseamnă să ai credință adevărată în dragostea Lui și în poruncile Lui. Ca să primim Harul Său trebuie să-L urmăm, și astfel vom fi conduși spre credință și mântuire.

Sursa: forpersonalhelp.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here