Sergiu Nicolaescu, omagiat la Cinema Studio prin expoziţii foto inedite şi proiecţii de filme

0
217
Regizorul Sergiu NicolaescuRegizorul Sergiu Nicolaescu, care a murit la începutul anului trecut, pe 3 ianuarie 2013, va fi omagiat, de vineri până duminică, la Cinema Studio din Bucureşti, printr-o serie de evenimente reunite sub titlul „Sergiu. Ianuarie. În fiecare an“.

Evenimentele, organizate de Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), sunt „despre el“, un „melanj de imagini“, „încremenite sau în mişcare“, o „incursiune, călătorie, descoperire“. Evenimentul „Sergiu. Ianuarie. În fiecare an“ se va desfăşura, aşa cum o anunţă şi titlul, anual, în luna ianuarie.

„În sufletul, în mintea şi pe retina multor oameni, el încă e.”

Spui Sergiu şi restul numelui ţi se completează repede, de la sine. Sergiu, ianuarie 2014… Sergiu, ianuarie 2015… Sergiu, ianuarie, în fiecare an… (…) E doar un moment pentru a ne gândi la el. Cum va să fie de acum înainte fiecare ianuarie“, se arată în materialele care anunţă evenimentele organizate în memoria cineastului Sergiu Nicolaescu.

Vineri, pe 24 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeriile UCIN din incinta Cinema Studio are loc vernisajul unei expoziţii cu fotografii inedite ale lui Sergiu Nicolaescu. Totodată, vineri, sâmbătă şi duminică sunt programate, la Cinema Studio, Zilele Filmelor Sergiu Nicolaescu.

Evenimentul debutează vineri, la ora 12.30, cu filmul „Orient Express“.

De la ora 15.00, va fi proiectată pelicula „Coroana de foc“. Sâmbătă, de la 12.30, va fi proiectat filmul „Capcana mercenarilor“; va fi urmat, de la ora 15.00, de „Nea Mărin miliardar“; de la ora 17.30, de „Cu mâinile curate“; de la ora 20.00, de „Osânda“. În ultima zi din această săptămână vor fi proiectate filmele „Mihai Viteazul“, de la ora 10.00, „Ciuleandra“, de la 12.30, „Întâlnirea“, de la 15.00, „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte“, de la 17.30, respectiv „Dacii“, de la 20.00.

Cineastul Sergiu Nicolaescu a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme, în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here