Sărbătoarea zilei – Sfânta Teodora din Alexandria

0
108

Sfânta TeodoraSfânta Teodora fiind căsătorită şi căzând în adulter, conştientizând starea de păcat, a luat decizia de a se inchinovia la o mănăstire de călugări.

Tăindu-şi părul şi îmbrăcând haine bărbăteşti s-a inchinoviat în mănăstirea Octodecatos, luându-şi numele de Theodor. A uimit obştea de monahi cu nevoinţele, cu postul şi lacrimile de pocăinţă. O tânără de o moralitate îndoielnică a acuzat, pe nedrept pe Teodor că a lăsat-o însărcinată. Monahul nu a încercat să se dezvinovăţească primind să plece din mănăstire.

Sfânta a petrecut a vieţuit şapte ani într-o pădure pustie, crescând copilul acelei femei.

În tot acest timp prin a biruit prin rugăciune toate ispitele venite din partea diavolului. După şapte ani, stareţul mănăstirii l-a primit înapoi în mănăstire pe monahul Theodor. După doi ani el a decedat şi abia atunci toţi fraţii au văzut că el era de fapt femeie. Un înger al Domnului i-a descoperit atunci egumenului taina despre Sfânta Teodora. Soţul Sfintei, după înmormântarea acesteia, a ales să vieţuiască pusticeste în chilia soţiei lui până la moarte. Sfânta Teodora din Alexandria s-a mutat la Domnul în anul 490.

Tot în această zi facem pomenirea:

Cuviosului Părintelui nostru Eufrosin;
Sfinţilor Mucenici Diodor, Diomid şi Didim;
Sfintei Muceniţe Ia;
Sfinţilor Dimitrie şi Evantia soţia sa şi Dimitrian fiul lor;

Mâine facem pomenirea Sfântului Mucenic Autonom.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here