Sfântul Sinod al BOR susţine definirea în Constituţie a familiei întemeiate pe căsătoria dintre bărbat şi femeie

0
100

07051626-2115374263Sfântul Sinod al BOR susţine definirea în Constituţie a familiei întemeiate pe căsătoria dintre bărbat şi femeie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române susţine definirea în Constituţia României a familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Forul BOR s-a reunit joi şi vineri la Palatul Patriarhiei, într-o şedinţă de lucru sub preşedenţia Patriarhului Daniel.

,,În contextul dezbaterilor publice din ultimul timp referitoare la proiectul de modificare a Constituţiei României, Sfântul Sinod susţine definirea în legea fundamentală a familiei ca elementul natural şi fundamental al existenţei şi dezvoltării societăţii, care se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor şi beneficiază de sprijin şi ocrotire din partea statului şi a societăţii”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Totodată, Sfântul Sinod a analizat rezultatele finale ale recensământului populaţiei României din anul 2011 şi a aprobat un nou program pastoral-social – metode şi mijloace de întărire a pastoraţiei la nivel local (eparhial), regional (mitropolitan) şi naţional.

,,Biserica Ortodoxă Română va intensifica pastoraţia în rândul credincioşilor cu scopul conştientizării şi apărării instituţiei familiei naturale şi tradiţionale, pentru diminuarea numărului divorţurilor, a avorturilor, a violenţei domestice, a abandonului copiilor”, precizează sursa citată.

Eparhiile Patriarhiei Române vor susţine iniţiativa cetăţenească europeană “Unul dintre noi”.

care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului de viaţă şi a integrităţii fiecărei fiinţe umane de la concepţie.

Sfântul Sinod ”a luat act cu apreciere şi bucurie” de multiplele activităţi ale eparhiilor din diaspora română, pentru păstrarea şi promovarea spiritualităţii româneşti.

 

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here