Sfaturi pentru tineri – Lumea trebuie abordată cu încercarea de a o valorifica

0
153

059_millet_las-gavilladoras

Lumea trebuie abordată cu “încercarea de a o valorifica”. Aceasta este una dintre cele 40 de îndrumări generale pe care le face Arhimandritul Spiridonos Logothetis în “Răspunsuri la întrebări ale tinerilor – Ortodoxia şi lumea”.

Lumea trebuie abordată în următorul chip- Cu încercarea de a o valorifica. Dobândirea lumii este un scop frumos şi un mod de a o aborda şi, slavă lui Dumnezeu, sunt mulţi cei care se luptă spre a valorifica fiecare mic element al lumii, ca să nu se piardă fără rost nici cea mai mică fărâmă.

Sfânta Scriptură zice că, după ce a făcut minunea înmulţirii celor cinci pâini şi a celor doi peşti, săturând 5000 de bărbaţi, Domnul a spus ucenicilor Săi: Adunaţi fărâmiturile ce au rămas, ca să nu se piardă ceva (In 6, 12-13). Şi aceia le-au adunat.
– Şi au umplut douăsprezece coşuri.

– Da, asa este. Văd că-ti aminteşti bine. Dar si altceva. Domnul a vorbit foarte frumos despre darurile pe care le are fiecare om şi pe care trebuie să le valorifice prin pilda talanţilor(Mt. 25,15-28).

Extras din “Răspunsuri la întrebări ale tinerilor – Ortodoxia şi lumea”- Arhim. Spiridonos Logothetis, ediţia a doua, Editura Sofia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here