Simplu și distractiv. Cum poți să îmbunătăţeşti concentrarea copiilor

0
161

copii-piscina-cu-bilePentru îmbunătăţirea activităţii creierului celor mici,  părinţii ar trebui să se asigure că, după şcoală, copiii fac exerciţii fizice de grup timp de o oră, susțin cercetătorii de la Universitatea din Illinois.

Savanții americani susțin că acei copii care petrec o oră făcând mişcare după cursuri au rezultate de două ori mai bune decât cei care nu fac acest lucru. La experiment au participat 221 de copii, cu vâ33ew123ste cuprinse între şapte şi nouă ani, informează The Telegraph, preuluat de Yahoo News.

Toţi participanţii au fost supuşi unor teste cognitive înainte şi după cele nouă luni ale studiului. Concluziile cercetării publicate în jurnalul medical Pediatrics au arătat că cei care au respectat rutina zilnică de exerciţii şi-au îmbunătăţit concentrarea şi capacitatea de a rezolva diferite cerinţe.

Copiii din grupul activ au făcut exerciţii fizice de intensitate moderată timp de aproximativ 70 de minute. Condiţia fizică şi starea generală ale acestora s-au îmbunătăţit cu şapte procente, au observat cercetătorii. Mai mult, ei au fost capabili să respingă elementele care le distrăgeau atenţia şi să se concentreze mai bine în timpul rezolvării testelor cognitive.

Potrivit cercetătorilor, copiii au fost stimulaţi atât de exerciţiile fizice, cât şi de socializarea cu alţi copii, astfel încât activităţile fizice de grup par a fi cea mai bună soluţie.

“Copiii sunt fiinţe sociale, fac mişcare într-un mediu social. Un motiv important pentru care copiii participă la activităţi de grup este faptul că îşi fac noi prieteni”, a declarat doctorul Charles Hillman, de la Universitatea din Illinois.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here