Simpozionul internaţional de sculptură monumentală, în Caransebeş

0
557

simpozion-de-sculprura-caransebes-04Simpozionul internaţional de sculptură monumentală de la Caransebeş, cel mai mare din Banat, a ajuns la a XIV-a ediţie. La această ediţie participă 11 artişti, pe lângă sculptori români, fiind prezenţi artişti din Argentina, Cuba, Italia, Spania, Germania, Ucraina, Costa Rica, Polonia şi Bulgaria.

“Prin simpozionul care va fi organizat între 15 iunie şi 15 iulie, municipiul Caransebeş se va înnobila cu alte 11 sculpturi care vor fi amplasate în parcul intercultural al artei moderne din zona Valea Cenchii. Va fi o înfrăţire şi o inspiraţie bună acest simpozion. Sunt extrem de importante, atât recunoaşterea, cât şi conştientizarea diferenţelor şi identităţilor dintre culturi, încercând să se realizeze o îmbogăţire a dialogului intercultural prin sculptură”, a declarat directorul Casei de Cultură “George Suru” din Caransebeş, Ion Cojocariu, unul dintre organizatorii manifestării.

Este pentru al treilea an consecutiv şi ultimul când se lucrează în andezit, o rocă dură adusă de la Sângeorz Băi. În acest fel, vor fi 33 de monumente din andezit, care se adaugă celor 33 executate în lemn de-a lungul celorlalte ediţii şi 33 în marmură, la fel ca şi anii Mântuitorului, a subliniat coordonatorul acţiunii, maestrul Eugen Petri.

“De anul viitor va începe un ciclu nou de sculpturi în travertin, o rocă de culoare brun roşie, o piatră care, prin şlefuire, conferă un luciu aparte monumentului”, spune artistul.

În opinia organizatorilor, simpozionul de sculptură monumentală reprezintă o oportunitate de cunoaştere a culturii diferitelor ţări şi o încercare de înţelegere reciprocă, relatează Agerpres.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here