Singuri cu Dumnezeu

0
95

singuriFă astfel ca în fiecare dimineaţă primele tale cuvinte să fie: ,,Hristos este cu mine, este aici de faţă!” La mijlocul dimineţii opreşte-te oriunde ai fi şi orice ai face, închide o clipă ochii şi spune: ,,Hristos stă cu mine, este aici de faţă!” Repetă din nou la prânz, iar după amiază, când puterile ţi s-au epuizat, repet-o din nou. În sfârşit, înainte de a adormi, priveşte în întuneric şi spune: ,,Hristos este cu mine, este aici de faţă!”.

Lucraţi prezenţa lui Dumnezeu punându-vă cu deadinsul înaintea Lui în fiecare zi în rugăciunile voastre, zicând cât mai des Rugăciunea lui Iisus în timpul zilei, veghind şi luând aminte la fiecare cuvânt din rugăciune şi închizând porţile simţurilor, ca să fiţi singuri cu Dumnezeu câteva minute în fiecare zi. Căci numai prin lucrarea prezenţei ea devine reală.

Un om de afaceri prosper a împărtăşit secretul său pentru a scăpa de tensiunile din timpul zilei. Avea nevoie să se înoiască cel puţin de două ori pe zi, spunea el, astfel că la 10 dimineaţa şi la 3 după amiază îşi vor lua un scurt răgaz de cugetare ce nu luau formă obişnuită a rugăciunii, căci nu se găndea la problemele sale, ci rămânea cufundat în puterea şi pacea lui Dumnezeu. El se plasa cu deadinsul în prezenţa lui Dumnezeu: se gândea că tăria duhovnicească a lui Hristos se revarsă în el şi spunea că acele câteva minute pe zi pe care le petrecea în prezenţa lui Dumnezeu aveau ca rezultat deplina reînnoire a energiei sale şi limpezirea minţii.

”Vitamine duhovnicești pentru întărirea sufletului”, Coniaris, Anthony M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here