Remediu pentru răceală – sirop de ridiche neagră și miere

0
987

ridiche neagrăPotrivit frunza-verde.ro,  pe cel mai mare portal naturist rusesc a fost postată anul trecut o rețetă de remediu cu ridiche neagră și miere împotriva bolilor specifice iernii , care a stârnit în scurt timp un val de uimire fără precedent.

Autorul acestei mici ˶invenții˝ este  un călugăr ortodox rus care a preluat o rețetă tradițională siberiană străveche. Acesta susține că siropul de ridiche neagră și miere este un remediu ce poate vindeca în cel mai scurt timp posibil  răcelile, tusea și gripa.

Imediat după lansarea acestei rețete și-au făcut apariția valuri de comentarii , ce susțineau că această băutură a avut efecte uimitoare.

Remediu naturist tradițional la popoarele estice cu nenumărate efecte benefice asupra organismului, siropul de ridiche neagră cu miere de albine combate și tratează tusea și răgușeala sau gripa și răceala.

Conform www.wikipedia.org , “ridichea neagra sau Rapfanus sativus varietatea niger este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri in medicina naturista, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, racelii. Contine glucide, uleiuri esentiale, enzime, microelemente, vitaminele B si C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimina toxinele din organism si regenereaza ficatul.”

Ingrediente:

– 1 ridiche neagră
– 2-3 linguri cu miere de albine

Mod de preparare

Potrivit www.frunza-verde.ro, pentru a pregăti acest sirop avem nevoie de o ridiche neagră întreagă şi câteva linguri de miere de albine naturală poliflora. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturală de tei. Aceasta este un adevărat tratament natural împotriva: insomniei, sinusuri înfundate, rinita alergică, ragusala, sinuzita, etc.

Ridiche neagră si miere

Nu se curăţa de coajă, se spala foarte bine cu apă rece şi se şterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac care se va da deoparte; cu o linguriţă sau cu un cuţit se va scobi în interiorul ei; i se va scoate miezul, lăsând totuşi cam 1 cm de conţinut de jur împrejur. Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei şi se lăsa aşa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche şi miere sau zahăr.

Când este gata, se ia câte 2 linguri din acest sirop de câte ori ne supără tusea sau suntem răguşiţi. Siropul sau sucul de ridiche neagră de toamnă este foarte plăcut la gust, este natural, simplu şi uşor de preparat. Ridichea se foloseşte până când se înmoaie de tot.

Opţional, din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagră. Se pot tăia feliuţe subţiri pe care le presaram cu zahăr şi le lăsăm să se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obţinut, sau chiar şi feliuţele de ridiche, având acelaşi efect în combaterea tusei, gripei, răcelii şi a răguşelii.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here