Sistem de iluminare bazat pe mișcarea jucătorilor

0
69

brazilMiercuri într-o favelă din Rio de Janeiro s-a  inaugurat un sistem care generează energie electrică prin mișcarea jucătorilor pe terenul de joc, informează agenția spaniolă EFE.

Sistemul de iluminare instalat pe un teren de fotbal din favela Morro da Mineira combină mișcarea jucătorilor, captată prin intermediul a 200 de panouri cinetice instalate sub pământ, precum și panouri solare pentru captarea energiei în timpul zilei și transformată mai apoi, pe timp de noapte, în lumină.

Cele 200 de panouri instalate sunt distribuite pe zece rânduri, câte cinci pe fiecare jumătate de teren și alimentează șase reflectoare tip led de 280 de wați dispuse pe ambele laturi ale terenului.

În jur de 20 la sută din energia necesară pentru iluminare provine de la panourile cinetice, în timp ce 80 la sută provine de la panourile solare.

Pele a afirmat cu această ocazie că este încrezător că această tehnologie va determina mulți tineri brazilieni să se intereseze de cinetică și să aplice modelul și pentru alte activități de acest gen!

Sursa: agerpres.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here