Soc – Planta ce scoate răul din trup. Știați că…?

0
217

socSoc – planta ce scoate răul din trup

În timpul primăverii natura scoate din trup tot răul ce s-a adunat peste iarnă. De acolo vin numeroasele așa-zisele boli de primăvară. Între aceste boli se pot număra: mâncărimea de piele, urdinarea(diareea), colica abdominală și altele de felul acesta. Cine vrea să dea un ajutor naturii în opera sa, poate să ia 6-8 frunze de soc  (Sambucus nigra), să le toace mărunt, să fiarbă un ceai și să ia în acesta. Cura aceasta se poate face în orice anotimp. Se pot întrebuința și frunze uscate, cu rezultate bune.

Soc – te ferește de friguri

În Germania, prin multe locuri se prepară și prăjituri cu flori de soc și acestor prăjituri li se atribuie darul de a păzi de friguri.

La boala de apă sau hidropizie, rădăcinile de soc sunt de o eficacitate miraculoasă. Ceaiul preparat din rădăcina socului scoate apa din corp atât de energetic, încât nu mai este nevoie de altă doctorie.

Cura cu boabe de soc

Boabele de soc se fierb toamna și se prepară cu zahăr pentru iarnă. În fiecare an se poate face câte o cură de 2-3 săptămâni cu un astfel de compot. De aici vine și obiceiul că străbunii noștri țineau mereu pe lângă casele lor câteva tufe de soc și cura care se făcea cu boabe de acestea era de multe ori mai folositoare decât cura cu boabe de struguri care este la modă astăzi.

Boabele preparate cu zahăr ori cu miere sunt excelente peste iarnă, mai cu seamă pentru oamenii care fac puțină mișcare și sunt condamnați la o viață sedentară.

O lingură de pastă într-un pahar cu apă, amestecat bine, dă o băutură răcoritoare minunată, curăță stomacul, influențează bine secreția urinară și întărește rinichii. Mulți dintre țărani usucă boabele.

Aceste boabe întrebuințate pentru ceai sau mâncate simplu, sunt foarte eficace în cazul diareelor severe.

Revista „Farmacia Verde” – miracolul vindecării bolilor, de Sebastian Kneipp

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

PLANTE MEDICINALE – SOCUL

Ceaiurile… Ştiaţi că?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here