Soia, medicament pentru diabetici

0
114

soia1Persoanele care au risc crescut de boli cardiace şi diabet ar trebui să-şi includă în dieta zilnică cel puţin un produs din soia. Iată sfatul oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Massachusetts, Statele Unite, care au descoperit că isoflavonele din componenţa acestora reduc nivelul colesterolului şi glucozei din sânge, respectiv cresc toleranța organismului la glucoză în cazul diabeticilor.

Soia este unul dintre alimentele cele mai bogate în isoflavone, compuşi bioactivi care au capacitatea de a provoca modificări genetice.

O dietă ce se bazează pe produsele obţinute din această plantă, spun cercetătorii, îmbunătăţeşte treptat sensibilitatea la insulină şi reduce riscul de boli cardiovasculare. Mai mult decât atât, se pare că soia acţionează asupra organismului într-o manieră similară medicamentelor antidiabet.

“Rezultatele studiului nostru sugerează că isoflavonele din soia exercită un efect anti-diabetic pentru că ţintesc celulele grase şi unele molecule care au un rol major în asimilarea glucozei şi instalarea senzitivităţii la insulină”, explică oamenii de ştiinţă care susţin că aceste descoperiri îi vor ajuta să înţeleagă mai bine aceste procese celulare şi modul în care soia reglează funcţia metabolică.

Sursa: csid

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here