Bacteria misterioasă de pe ISS. Este necunoscută pe Terra

0
99

Solibacillus

O bacterie complet necunoscută a fost descoperită la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Oamenii de știință se întreabă dacă misterioasa bacterie este o formă de viață extraterestră sau o simplă bacterie de pe Pământ care ar fi suferit mutaţii pentru a supraviețui în spațiu.

Cert este că această bacterie, botezată Solibacillus kalamii, este o formă de viață necunoscută pe Terra.

Cercetătorii au anunţat că au descoperit-o în 2016. Ea a fost gasita într-un filtru al sistemului de curățare din laboratorul Stației Spațiale Internaționale. Astronautul francez Thomas Pesquet se află si acum în misiune.

Acest filtru a rămas la ISS mai bine de trei ani. Bacteria, care formează spori, a coabitat aşadar cu astronauţii de la bord, a explicat cercetătorul Kasthuri Venkateswaran, pentru “The Times of India”.

“Numele speciei este acela al doctorului Abdul Kalam (fostul președinte al Indiei, care a devenit faimos pentru activitatea sa în cadrul Organizației de Cercetare Spaţială) și tipul plantei este Solibacillus, o bacterie care formează spori”, a spus Kasthuri Venkateswaran.

Potrivit experților, bacteria misterioasă i-ar putea ajuta pe chimişti să se protejeze de pericolele radiațiilor.

ISS are numeroase bacterii şi ciuperci. Acestea sunt monitorizate și curățate în mod regulat, pentru a nu-i pune în pericol pe astronauți.

Trebuie spus însă că descoperirea unui corp străin la ISS nu este o premieră. În februarie 2017, oamenii de știință au dezvăluit că algele verzi au petrecut doi ani la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Ana Grama

Jurnal Spiritual